nlc.hu
Gasztro

Eltűnt a Pilóta keksz a boltok polcairól, a neten lehet lőni méregdrágán

Neten árulják méregdrágán a megmaradt Pilóta kekszet, mióta eltűnt a boltok polcairól

Már hónapok óta hiányzik az üzletekből a magyarok nagy kedvence.

Már októberben is hiány volt a termékből, és azóta sem nagyon látni a híres magyar terméket a boltok polcain. A Blikk egyik olvasója jelezte a szomorú hírt, pedig a Pilóta elképesztő mennyiségben fogyott korábban: 2021-ben még csaknem 5,5 millió adagot vettek a magyarok. Mostanra viszont, mivel hiánycikk lett, a hirdetési oldalakon árulják azok, akiknek maradt, persze nem kevés pénzért. Az egyik olvasó, Andrea azt írta a lapnak, hogy 10 ezer forintért tette fel az egyik netes oldalra a megmaradt két doboz édességet. 

Pilóta keksz az asztalon

Fotó: Facebook/Mozi bolt

„Felmértem a piacot, ennek fényében határoztam meg az árat – mondta Andrea, akinek közgazdasági jártasságát bizonyítja, hogy már volt is érdeklődő az édességre. – Igaz, ő csak az egyik csomagot akarta megvenni 5 ezerért, én viszont jobban szeretném egyben eladni a kettőt, úgyhogy nem köttetett meg az üzlet. Ha pedig senki nem veszi meg májusig, amikor lejár, legfeljebb megesszük mi” – tette hozzá.

Talán nem tűnt el végleg a polcokról, a kekszet gyártó Mondelez ugyan nem válaszolt a Blikk kérdéseire, korábban azonban egy közleményben tudatták, hogy a gyártókapacitásban felmerült gondok, valamint alapanyag- és csomagolóanyag hiány áll a háttérben. Azon dolgoznak, hogy mielőbb újra a polcokra kerülhessen az édesség.

Addig is, ha otthon szeretnél készíteni Pilóta kekszet, próbáld ki ezt a receptet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top