Egy tökéletes házi palacsinta mindig jól tud esni akár hétköznap, akár hétvégén, ráadásul villámgyorsan elkészül a közkedvelt finomság.
Ahány ház, annyiféleképpen készítik a palacsintát, de egy dologban nincs különbség: sütés közben meg kell fordítani a tésztát, hogy mindkét oldala megsüljön. Ehhez adott most profi tippeket Lisa Marley séf, aki elárulta, hogyan lehet könnyedén dobálva megfordítani a palacsintát.
Lisa a TikTokra posztolt videójában az előkészületekkel kezdi, ugyanis elengedhetetlen, hogy tapadásmentes serpenyőben készítsük a palacsintát. Bármilyen serpenyő megfelelő, nem kell semmi extra, de a tapadásmentes bevonat kulcsfontosságú.
A következő tippje, hogy a híg palacsintatésztát – akár növényi, akár állati tejjel készítjük – sütés előtt öt percig pihentessük. Sütés előtt legyen forró a serpenyő, addig ne csurgassuk bele a tésztát, amíg nem melegedett fel eléggé.
Miután elkezdtük sütni a palacsintát, és buborékok képződnek, óvatosan rázogassuk a serpenyőt előre-hátra, így a palacsinta elválik az edénytől, és látjuk, készen áll-e a dobásra. Ezután jöhet a lényeg: a dobás! Egy jól irányzott mozdulattal, hirtelen felfelé kicsúsztatjuk-dobjuk a palacsintát úgy irányítva, hogy a levegőben megforduljon. Ennyi az egész.
Minden a csuklómozdulatokon múlik. Legyen határozott és gyors
– mondta a séf a dobásról. Persze gyakorlat teszi a mestert, így ha elsőre nem sikerül, ne keseredj el, néhány próba után biztosan menni fog.
(Kiemelt kép: nlc-montázs, forrás: TikTok/lisamarleychef)