nlc.hu
Gasztro

Rekordmennyiségű palacsinta a kanadai fesztiválon

Annyi palacsintát szolgáltak fel a fesztiválon, hogy megdöntötték a Guinness-rekordot

A kanadai fesztiválon csaknem háromezer darabbal túlszárnyalták a korábbi palacsintarekordot.
Vastag palacsinták egy tányérra halmozva

Egy évente megrendezett kanadai rodeófesztivál szervezői bejelentették: Guinness-rekordot döntöttek azzal, hogy nyolc óra alatt több mint 17 ezer palacsintát szolgáltak fel.

A Calgary Stampede nevű eseményen a palacsintákat vasárnap reggel fél hétkor kezdték felszolgálni az önkénteseknek a GMC stadion udvarán, a vendégek pedig a 8 órai kapunyitás után kaphatták a finomságból.

Az esemény hivatalos Twitter-fiókja szerint a nyolcórás időszak végére összesen 17 182 palacsintát szolgáltak fel. Ez nagyjából annyi, hogy Paks minden lakójának jutna egy-egy palacsinta.

Brittany Dunn, a Guinness-rekordok bírája is a helyszínen volt, hogy ellenőrizze, minden szabályosan zajlik-e a rekordkísérlet során. Végül 15 palacsintát különböző okok miatt nem fogadott el, de így is maradt bőven ahhoz, hogy megdöntsék a korábbi, 14 208 palacsintát számláló rekordot.

Itthon is született palacsintás csúcs: a tavalyi mátraterenyei palacsintafesztiválon készítették el a leghosszabb hazai palacsintakígyót.

(Kiemelt kép: Unplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top