nlc.hu
Gasztro
Csoki felolvasztása

Csokit olvasztottál, de paszta lett belőle? Így mentsd meg!

Egyszerű, de nagyszerű praktika az elrontott olvasztott csoki feljavítására.

Könnyen lehet, hogy a vízgőz miatt hogy vízcseppek kerülnek az olvadó csokoládémasszába, ami az egészet elrontja.

Olvasztott csokoládé trükk

(Fotó: Getty Images/Karl Tapales)

Mit lehet tenni ilyen helyzetben?

Az olvasztott csokoládé azért megy kárba, ha víz kerül bele, mert a kakaóbab csokoládévá történő finomítása során minden nedvességtől megszabadul, és így a végtermék valójában hihetetlenül száraz. Amikor vízcseppek keverednek az olvasztott csokoládéval, ugyanaz a hatása, mintha vizet adnánk a liszthez – egy kevéssé kellemes paszta állagot kapunk.

Ha még nem túl nagy a baj, akkor próbáld meg, hogy tejszínt adsz hozzá: lassanként adagold és egy spatulával keverd bele. Egy pár percbe beletelhet, amíg teljesen elkeveredik. Ganache-ként tökéletesen fog működni ez a keverék.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top