nlc.hu
Gasztro

Ennyit eszik a világ legerősebb testvérpárja

A világ legerősebb testvérpárja napi 13 ezer kalóriát eszik fejenként

Ötször annyi energiát visznek be, mint amennyi egy átlagos ember számára szükséges lenne.
stoltman tesók

A skót Stoltman testvérek a világ legerősebb emberei közé tartoznak: simán megemelnek egy autót és száz kilós köveket dobálnak játszi könnyedséggel. A fiatalabb fivér, Tom a világ legerősebb embere cím birtokosa, a fivére, Luke pedig Európában és Skóciában érdemelte ki többször ezt a díjat.

Sokakban felmerül a kíváncsiság, hogy mennyi ételre van szüksége egy ilyen embernek – a Stoltman tesók pedig most elárulták, hogy ők mit esznek egy átlagos napon. A páros fejenként 10 000 kalóriát minimum elfogyaszt, de a versenyek előtt ez a szám 13 ezerre is felmehet. Ez ötször annyi, mint egy átlagos ember napi kalóriaszükséglete.

„Általában úgy tíz tojással kezdünk egy nap, amit egy tányér zabkása követ. Aztán áttérünk a második étkezésre, ami másfél órával később van. Ez lesz a fehérjeforrásunk, ami körülbelül 300 g hús, tehát steak vagy csirke, és mellé bármi, amit megkívánunk” – mondta Luke.

„Ezután következik az ebéd, ami számomra a napi csaló étkezés az edzőterem előtt, így egy nagy hamburgert és sült krumplit eszem. Aztán megyünk edzeni, és utána megesszük az uzsonnánkat. Ez általában szintén steak vagy csirke. Aztán vacsorázunk, ami nálam általában egy nagy szelet marhahúst, 400 gramm burgonyát és némi zöldséget jelent. A versenyek előtt egy héttel a megevett kalóriamennyiség drasztikusan megváltozik, körülbelül 12.000-13.000 kalóriára. Elkezdünk kalóriadúsabban étkezni, több palacsintát, hamburgert és sült krumplit eszünk” – összegezte.

Tom jelenleg arra készül, hogy megdöntse a Hafpor Julius Bjornsson által tartott jelenlegi súlyemelési rekordot, ami 501 kg. Eközben Luke egy nem hivatalos világrekordot állított fel 228,4 kg-os rönknyomással. Az idősebb fivér arra törekszik, hogy elérje a 230 kg-ot ebben a számban, hogy megdönthesse a világrekordot, amelyet Cheick „Iron Biby” Sanou állított fel a 2021-es Giants Live World Tour döntőjén Skóciában.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top