nlc.hu
Gasztro

Így előzd meg az avokádó megromlását

Mindig megromlik nálad az avokádó? Tedd egy tál vízbe!

Az avokádót lassan aranyárban mérik, viszont ha egyszerre többet veszel, akkor könnyen előfordul, hogy az utolsó darabok megromlanak.
Avokádó

Az avokádó már nemcsak a különleges éttermek felhozatalát gazdagítja, hanem a hétköznapok részese lett. Főleg az egészségtudatos háztartásokban, konyhákban használják előszeretettel, mert szuper lehet reggelire pirítóssal vagy gyümölcsös zabkásával. Ebédre felturbózhatjuk a csirke köretét vele, de ha vegán csokikrémet szeretnénk, akkor is bátran fordulhatunk az avokádóhoz.

Egy baj van vele: nagyon drága. Néha azonban ki lehet fogni nagyobb csomagokban, de akkor meg az probléma, hogy egyszerre érnek be. Így vagy több avokádót eszünk meg egyszerre vagy az utolsó darabok megromlanak.

Viszont nem kell, hogy így legyen – derült ki egy TikTok-videóból. A felvétel készítője elmagyarázza, hogy egy egyszerű tippel hogyan tarthatjuk frissen és tökéletesen éretten a gyümölcsöt.

A módszer lényege az, hogy a megvásárolt avokádókat egy nagy tál vízbe tesszük úgy, hogy elmerüljenek, majd az egészet a hűtőben tároljuk. Ezzel jelentősen lelassíthatjuk az érés folyamatát és hetekig elodázhatjuk, hogy megrohadjon a gyümölcs.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top