nlc.hu
Gasztro

Megkövesedett 20 éves főtt tojás

Elképesztő: rubinkőnek néz ki a húsz éves főtt tojás

A 20 éves főtt tojás úgy néz ki, mint egy vérvörös rubinkő.

Egy kínai nő egy 20 éves főtt tojás fotóival kápráztatta el az internetet, amelyet fiatal lányként megőrzött, majd elfeledkezett róla. A tojás az évek során megkövesedett, és mára egy rubinhoz hasonlít.
 
A Fu nevű nő fotókat tett közzé a megkövesedett tojásról a Douban kínai közösségi médiaplatformon. A tojást a nő édesanyja vásárolta neki 20 éve, még általános iskolás korában, de miután a hátizsák oldalzsebében tárolta a főtt tojást, és három napig megfeledkezett róla, utána már nem merte megenni, mert azt hitte, hogy megromlott. A tojást nem dobta ki, hanem a hűtő tetejére helyezte, aztán évekre elfeledkezett róla.

vörös tojás

A megkövesedett tojás. Fotó: Twitter

 Amikor a nő édesanyja újra megtalálta a tojást, annak színe már sötét, bordóvörösre változott, ezért úgy döntött, hogy egy kis ékszerdobozban tartja, ahelyett, hogy kidobná.

Ahogy teltek az évek, Fu kiköltözött a szülei házából, és megfeledkezett a tartósított tojásról, de édesanyja nemrég takarítás közben megtalálta és megmutatta neki. A tojás nemcsak továbbkövesedett, de most már olyan sima textúrát kapott, mint egy műanyag golyó, finom repedésekkel.

De vajon hogy nem rothadt meg ennyi év alatt? Fu szerint a jelenségnek köze van a hideg, száraz téli viszonyokhoz azon a területen, ahol felnőtt. A szakértők még nem erősítették meg elméletét.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top