nlc.hu
Gasztro

Mérőszalaggal jött rá, hogy kisebb pizzát kapott

Mérőszalag segítségével jött rá, hogy kisebb pizzát kapott, felbolydult az internet

Veled is előfordult már, hogy a kirendelt étel kisebbnek tűnt annál, mint amit vártál? Egy twitterező odáig ment, hogy mérőszalaggal mérte le a pizzáját, majd azonnal reklamált.

A pizza azon kevés ételek egyike, amit méret alapján rendelünk. Nagyjából van képünk arról, mekkorának kell lennie például egy 32 centiméteres pizzának már szemre is, és ha ettől jelentősebben eltér, az rögtön gyanús lesz. Odáig azonban már kevesen merészkedünk, hogy vonalzóval, esetleg mérőszalaggal győződjünk meg arról, valóban a megfelelő méretben kaptuk-e meg az ételünket. Egy Big Paratha néven twitterező nő azonban nem volt rest elővenni a mérőszalagot, és erről posztolt is az internetre – írja a Hindustian Times.

pizza

Elő a vonalzóval! (fotó: Pixabay)

Az eredeti poszt óriásit futott, közel százezren látták és több mint ezer lájkot kapott, de a fiók tulajdonosa azóta már csak átállította, hogy csak a követői láthassák. Kiderült, a kirendelt 10 inches (1 inch 2,54 centiméternek felel meg) pizza helyett csak 8 incheset kapott, a mérőszalag nem hazudott. Panaszt is tett, és az étteremtől részleges visszatérítést kapott. Több kommentelő nevetségesnek tartotta a méricskélést, mások azonban dicsérték a tettéért jelezve, hogy ha bizonyos méretű ételért fizetünk, az ne lehessen annál kisebb. Többen kifogásolták, hogy a képen látható mérőszalag koszosnak és rozsdásnak tűnik, amit nem szerencsés ételhez érinteni, a posztoló pedig azzal védekezett, hogy ő is tudja ezt, a mérőszalagot pedig csak a pizza fölé tartotta, nem ért vele hozzá. Nagy kő esett le a szívünkről.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top