nlc.hu
Gasztro

Imádod a csokitojást? Így készítsd el a töltelékét

Kiderült, mi van a világ egyik leghíresebb csokitojásában

Azt is megmutatjuk, hogyan dobd fel a megmaradt csokitojásokat.
krémtojás

A világ egyik legnépszerűbb csokitojása a brit Cadbury’s Creme Egg, ám eddig csak kevesen tudták, hogy miből áll a benne lévő édes töltelék. Most azonban egy TikToker azonban fényt derített az összetevőkre, amik nem kis meglepetést okoztak – írta meg a LadBible.

A Cadbury’s Creme Egg-et eredetileg Fry’s Creme Egg-nek hívták, és először 1963-ban gyártotta a brit Fry’s csokoládégyártó, mielőtt 1971-ben a Cadbury átnevezte volna. A töltött csokitojás közkedvelt édesség az Egyesült Királyságban, főleg húsvétkor, de néhány éve már egész évben kapható.

A csokitojás rajongói azonban évek óta találgatnak egy kérdést: mi lehet az a fehér, ragacsos krém a gömb alakú édessség belsejében? A Twitteren egész hadjárat indult a rejtély kiderítésére, sokak arra tippeltek, hogy cukormáz, de volt, aki azt sem tudta kizárni, hogy fogkrém.

A megváltást egy élelmiszer-tudományi szakértő, Abby hozta el, aki egy, a TikTokon közzétett videóban elmagyarázta, hogy mi is van az édesség belsejében.

@abbeythefoodscientist Opening A Cadbury Creme Egg! The inside is a mixture of sugar, corn syrup, and water or what’s called fondant. #easter #candy #foodie #tiktokfoodie ♬ SpongeBob Squarepants Closing Theme - Bikini Bottom Band

A nő szerint a krém egyszerűen cukor, kukoricaszirup és víz keverékéből áll, ez az, amit a cukrászatban fondantnak hívnak. Abból kiindulva, hogy a húsvéti csokik általában nem a legmagasabb minőségű alapanyagokból készülnek (cukor, kakaóvaj, tejpor, kakaómassza, emulgeálószerek és aromák a leggyakoribb összetevők) nem meglepő, hogy a töltelék sem túl összetett.

Ha valaki mégis ellenállhatatlan vágyat érez a fondant otthoni elkészítésére, könnyen megteheti: a legegyszerűbb módja, ha némi pillecukrot a mikróban felolvasztunk egy kis vízzel. A kész masszát ízlés szerint aromával vagy ételszínezékkel is feldobhatjuk:

Ha pedig van otthon néhány megmaradt üres csokitojásunk, akár házilag is megtölthetjük őket – ezek minden bizonnyal finomabban és egészségesebbek is, mint a bolti verzió. Ehhez nem kell más, mint néhány üres csokitojás, tejszín, cukor, krémsajt és valamilyen keksz.

A csokitojásokat olvasszuk meg egy kicsit, eközben pedig keverjük össze a tejszínt cukorral és krémsajttal. Ha kész, az apró darabokra tört keksz mehet a tojásba, majd kanalazzunk rá egy nagyobb adag krémet. A tetejét az általunk választott finomsággal díszítsük, mehet rá még csoki, de akár gyümölcs is. A végeredmény ugyan nem lesz kalóriaszegény, de nagyon finom.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top