
Te is azok közé tartozol, akiknél literszámra fogy a növényi tej? Az a jó hírünk van, hogy zabtejet készíteni otthon egyáltalán nem nagy ördöngösség és még különösebb konyhai tapasztalatra sincs szükség hozzá.

Fotó: Getty Images/YelenaYemchuk
Ráadásul a legjobb, hogy tényleg alig 200 forintból kivitelezhető az egész, amiből aztán napokon át gazdálkodhatsz.
A TikTok videó szerint amire szükséged lesz:
- 1 csésze hántolt zab (zabpehellyel is helyettesíthető)
- 3 csésze hideg víz
- 1 teáskanál vanília kivonat
- datolya
- csipet só
A zabot tedd egy turmixgépbe, szórj bele egy csipet sót, aztán ízlés szerint tegyél bele egy datolyát és vanília kivonatot. Ha kifejezetten édesre szeretnéd, akkor a datolya mennyiségét duplázd meg. Öntsd rá vizet, fontos, hogy tényleg engedd ki a csapot, hogy lehetőleg minél hidegebb vizet tudj hozzáadni. 30 másodpercig mixeld, aztán egy kendőn (vagy ennek híján egy nagyon sűrű szövésű szűrőn) engedd át az őrleményt. Alaposan csavard ki a levet az anyagon keresztül és már fogyasztható is.
A növényi tej nagyjából 3-5 napig áll a hűtőben.