nlc.hu
Gasztro

Reggeli receptek gyerekeknek

Reggelik, amiknek egy gyerek se tud ellenállni 2.

A gyerekek számára a reggeli a legfontosabb étkezés, éppen ezért volna jó megoldani, hogy még akkor is reggelizzenek, ha nagyon válogatósak. Az alábbi receptekkel biztosan elvarázsolhatjuk őket. 2. rész.

Jó hír, hogy a világháló csordultig van olyan izgalmas és szórakoztató receptekkel, melyek elkészítésébe a gyerekeket is bevonhatjuk, nem beszélve arról, hogy ezek közül párat előre is megcsinálhatunk, hogy reggel ne lopjuk vele az időt. Az már csak bónusz, hogy a felnőttek is imádni fogják. Sorozatunk második része következik. 

Amerikai omlett reggelire

Az egyik legtöbbet készített gyerekbarát reggeli az omlett, amit úgy töltünk meg, ahogy csak akarunk. 

Sajttal és aszalt paradicsommal töltött amerikai omlett

Az omlett nemcsak sósan, de édes változatban is páratlan (Fotó: Getty Images)

Hozzávalók:

  • 3-4 tojás
  • 1 csipet só és bors
  • 50 g reszelt sajt
  • töltelék tetszés szerint

Elkészítés: A tojásokhoz adjuk hozzá a sót és a borsot, majd habverővel verjük fel. Tegyünk 2 teáskanál vajat a serpenyőbe, majd pirítsuk szinte barnulásig. Ezt követően öntsük rá a tojást, majd pirítsuk palacsinta-szerűre a masszát mindkét oldalon. Ha a tojás elkészült, szórjuk meg sajttal és helyezzük a tölteléket az omlett egyik felére, a másikat pedig hajtsuk rá. Óvatosan csúsztassuk az omlettet a tányérra!

Burrito reggelire

A csirkével, tojással, sajttal és avokádóval töltött reggeli burrito könnyen a gyerek kedvencei között találhatja magát.

Zöldséggel, tojással és avokádóval töltött burrito

A burritót a gyerekek is el tudják készíteni maguknak (Fotó: Getty Images)

Hozzávalók:

  • 250 g rántott, apróra csíkozott csirke
  • 50 g reszelt sajt
  • 1 avokádó felkockázva
  • 2 evőkanál koriander apróra vágva
  • 4 nagy tortilla
  • 1 evőkanál olaj
  • tojás tetszés szerint
  • lilahagyma tetszés szerint

Elkészítés: Keverjük össze a felaprított csirkét, a sajtot, a koriandert és a felkockázott avokádót. Tegyünk egy tortillát egy tányérra, és adjuk hozzá a keverék 1/4-ét, formáljunk egy tekercset, majd ismételjük meg a folyamatot mind a négy tortillával! Következő lépésben öntsünk 1 evőkanál olajat egy felforrósított serpenyőbe, tegyük bele mind a négy tortillát, és mindkét oldalán süssük 2-2 percig közepesen magas lángon. A burritókat akár 3 hónapig fagyasztóban is tárolhatjuk. 

Casserole reggelire

A francia eredetű casserole nem más, mint egy kiadós egytálétel, ami nemcsak bőséges, de gyors reggelit is jelent.

Frissen sült casserole a jénaiban

A casserole nemcsak laktató, de finom is, ráadásul hidegen is kiváló falatozni belőle (Fotó: Getty Images)

Hozzávalók:

450 g reszelt burgonya
450 g sültkolbász
450 g cheddar reszelt sajt 
6 db tojás
1 liter tej
1 tk só

1/2 tk bors

Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A tepsi aljába első rétegben helyezzük el a felszeletelt kolbászt, majd következő rétegben adagoljuk rá a reszelt krumplit. Keverjük össze a tejet, a tojásokat és a fűszereket, majd önstük a krumplira. Az egésznek a tetejét szórjuk meg a sajttal. 45-50 percig süssük. 

Forrás: Izzycooking Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top