A Jane Goodall Intézet és a Central Kiadói Csoport meghívására ismét Magyarországra érkezett Jane Goodall A remény könyve című kötetének bemutatója kapcsán. A világhírű főemlőskutató a veszprémi Pannon Egyetemen tartott előadást a bolygó védelméről és a biodiverzitásról a HOPE Fenntarthatósági Konferencia és Rendezvénysorozat hétfői napján.
Mivel Jane Goodall környezettudatos vegán, az egyetem a balatonalmádi Veganeeta vegetáriánus/vegán éttermet kérte fel a tudós ebédjének elkészítésére. A menüről Árvai Anita séf, az étterem tulajdonosa beszélt a Magyar Konyhának.
- Előétel: vegán sajtválogatás, amelyet kesudió alapú sajtokból (bazsalikomos és köményes-borsos), valamint krumpli és répa alapú vegán cheddarból készítettek el, majd olajos magvakkal, dióval, mandulával tálalták.
- Második fogás: vegán vadas pirított és alaplében főzött zöldségekből, szalvétagombóccal, édesburgonya steakkel, mustáros zöldségpürével.
- Desszert: vegán somlói galuska sóskaramell- és csokiöntettel, vegán tejszínhabbal.
„Vannak azok az élethelyzetek, amikért egyszerűen csak mindig hálásak lehetünk. Ilyen volt a tegnapi napunk is, hiszen mi celebrálhattuk dr. Jane ebédjét a veszprémi Pannon Egyetemen. Igazán megtisztelő volt! – olvasható a Veganeeta étterem Facebook-oldalán. – Mondjuk úgy izgultam, mintha legalábbis vizsgázni mennék… köszönöm, hogy ismét megmutathattuk: az egyszerű valóban lehet nagyszerű, nemcsak a dekoráció vagy egy szívből jövő mosoly kíséretében, de a ne árts égisze alatt összeállított, erőszakmentes fogások tükrében is.”
(Kiemelt kép: Facebook/Veganeeta)
Az nlc és a Central Kiadói Csoport tulajdonosa a Central Médiacsoport.