nlc.hu
Gasztro

Jane Goodall vegán ebédje Veszprémben

Ez volt a vegán Jane Goodall ebédje Veszprémben

A balatonalmádi Veganeeta étterem készítette el a főemlőskutató ebédjét.
Jane Goodall és Árvai Anita, a Veganeeta étterem tulajdonosa

A Jane Goodall Intézet és a Central Kiadói Csoport meghívására ismét Magyarországra érkezett Jane Goodall A remény könyve című kötetének bemutatója kapcsán. A világhírű főemlőskutató a veszprémi Pannon Egyetemen tartott előadást a bolygó védelméről és a biodiverzitásról a HOPE Fenntarthatósági Konferencia és Rendezvénysorozat hétfői napján.

Mivel Jane Goodall környezettudatos vegán, az egyetem a balatonalmádi Veganeeta vegetáriánus/vegán éttermet kérte fel a tudós ebédjének elkészítésére. A menüről Árvai Anita séf, az étterem tulajdonosa beszélt a Magyar Konyhának.

  • Előétel: vegán sajtválogatás, amelyet kesudió alapú sajtokból (bazsalikomos és köményes-borsos), valamint krumpli és répa alapú vegán cheddarból készítettek el, majd olajos magvakkal, dióval, mandulával tálalták.
  • Második fogás: vegán vadas pirított és alaplében főzött zöldségekből, szalvétagombóccal, édesburgonya steakkel, mustáros zöldségpürével.
  • Desszert: vegán somlói galuska sóskaramell- és csokiöntettel, vegán tejszínhabbal.

„Vannak azok az élethelyzetek, amikért egyszerűen csak mindig hálásak lehetünk. Ilyen volt a tegnapi napunk is, hiszen mi celebrálhattuk dr. Jane ebédjét a veszprémi Pannon Egyetemen. Igazán megtisztelő volt! – olvasható a Veganeeta étterem Facebook-oldalán. – Mondjuk úgy izgultam, mintha legalábbis vizsgázni mennék… köszönöm, hogy ismét megmutathattuk: az egyszerű valóban lehet nagyszerű, nemcsak a dekoráció vagy egy szívből jövő mosoly kíséretében, de a ne árts égisze alatt összeállított, erőszakmentes fogások tükrében is.”

(Kiemelt kép: Facebook/Veganeeta)

Az nlc és a Central Kiadói Csoport tulajdonosa a Central Médiacsoport.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top