nlc.hu
Gasztro

Május 28-án végleg bezár a főváros úttörő újhullámos cukrászdája

Bezár Budapest úttörő újhullámos cukrászdája

Egy sajnálatos bezárásról adunk hírt a fővárosból.

„Desszertműhely vagyunk, mely többet kínál egy hagyományos cukrászdánál” – mondták magukról, és valóban így volt.

A Desszert Neked a kortárs magyar cukrászat fontos bázisa volt, elsősorban Borszéki-Ékes Beatrix, a cukrászda alapítója és Korponai Péter cukrász aktív időszaka alatt.

2011 óta sokat tettek azért, hogy a hagyományos magyar cukrászremekek a kor elvárásainak megfelelő formában és alapanyagokból szülessenek újjá.

A Desszert Neked két emlékezetes alkotása: a Rákóczi-túrós torta és a modern Dobos

A Desszert Neked két emlékezetes alkotása: a Rákóczi-túrós torta és a modern Dobos / Fotó: Desszert Neked

Az újító magyar desszertek mellett a francia cukrászat kedvencei határozták meg az arculatot, a cukrászda híres volt monodesszertjeiről, továbbá tart- és macaronkínálatáról is. Szakmai és hobbicukrász körökben sokáig népszerű volt cukrásztanfolyamok helyszíneként is.

Az utóbbi években újítottak az enteriőrön és teljes dizájnon. Édes-sós reggeliket is bevezettek a desszertek kiegészítéseként, és delikátesz finomságokat is kínáltak az üzletben.

A Gozsdu Udvarral szembeni, pesti üzlethelyiség mellett egy további egységet nyitottak Újbudán, az Allee Bevásárlóközpontban, de a friss lendület és újítások a jelek szerint nem hozták meg a várt eredményeket.

A Desszert Neked tortája / Fotó: Desszert Neked

A Desszert Neked tortája / Fotó: Desszert Neked

Búcsújukban azt írják, hogy az elmúlt időszakban igyekeztek mindent megtenni, hogy életben tartsák a cukrászdát, de a költségeik, köztük az alapanyagárak folyamatos növekedése ezt nem tette lehetővé.

A pesti és budai Desszert Neked egyaránt búcsúzik most, de a tulajdonosok közlése szerint dolgoznak rajta, hogy a cukrászda – esetleg más formában – visszatérhessen még.

Egy utolsó sütizésre május 28-a, vasárnapig van lehetőség a Paulay Ede u. 17-es szám alatt, a Desszert Neked üzletében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top