nlc.hu
Gasztro

Bezár Győr egyik ikonikus cukrászdája

Egy korszak vége: bezár a Bonbonetto sütibolt Győrben

Az ikonikus győri Benedetto fagyizó utódja, a Bonbonetto cukrászda is végleg lehúzza a rolót.
Győr látképe

Ahogy arról mi is írtunk, januárban az energiaárak növekedése miatt kénytelen volt bezárni Győr emblematikus fagyizója, a Benedetto.

Az ikonikus cukrászda 1986 nyarán nyitott Nádorvárosban, a jelenlegi üzletvezető-tulajdonos, Cseh István pedig 1991. március 12-én vette át az üzemeltetését. A Benedettóban büszkék voltak arra, hogy minden termék helyben készül az egyedi tejszíntől a híres somlói galuskán át a sétálókelyhes fagylaltig. Bár a fagyizó rendkívüli népszerűségnek örvendett, télen még úgy tűnt, hogy nem fogják tudni átvészelni a rezsiválságot. 

Ezért volt nagy örömhír, amikor idén februárban kiderült, hogy új helyen, új néven, de a régi csapattal és menüvel újranyitnak. A cukrászda átköltözött a Pápai útra és Bonbonetto néven újra működni kezdett. Most azonban mégis lehúzzák a rolót: a Kisalföld utolérte Cseh Istvánt, aki elmondta, hogy mi áll a háttérben.

„Már nem akartunk beruházni, fejleszteni, azt már csinálják a fiatalok! Már nincs az emberben olyan ambíció, mint húsz évvel ezelőtt, és már nem olyan örömmel ment dolgozni. Ezért úgy éreztük, most kell abbahagyni. Úgyis jött a nyár, kisebb a forgalom is. Ötvenegy éves múltam van a vendéglátásban, úgy éreztem, tényleg itt a nyugdíj ideje. A vásárlók is megértik, hogy nekünk is jár a pihenés, harminc évig nem voltunk szabadságon nyáron, csak télen” – nyilatkozta.

A tulajdonos szerint már van is jelentkező az üzletre, így a győriek nem fognak sokáig édesség nélkül maradni. Még elképzelhető, hogy egy-két receptet tovább is vinnének a házias, megszokott ízekből az új bérlők – tette hozzá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top