A Heinz végre egyértelmű választ adott arra a megosztó kérdésre, hogy a ketchupot a hűtőben kell-e tárolni vagy sem.
A márka a Twitteren azt írta:
FYI: A ketchup. megy. a. hűtőbe!!!
A gyártó 2000 brit megkérdezésével végzett felmérést, amelyből kiderült, hogy tízből négyen a konyhaszekrényben tárolják a ketchupöt, nem pedig a hűtőben.
Olivia Lennon, a Heinz Tomato Ketchup munkatársa elmondta: „Mindig csak egy helyes válasz volt, és örömmel osztjuk meg a Heinz Tomato Ketchup szerelmeseivel szerte az Egyesült Királyságban, hogy a ketchupunknek a hűtőben helye.”
Bár a ketchup természetes savtartalommal rendelkezik, ezért szobahőmérsékleten sem feltétlenül romlik meg, azonban az íze, állaga megváltozhat. Felbontás után ezért ajánlatos inkűbb a hűtőben tárolni, hogy megőrizze kellemes, fanyar ízét és krémes állagát.
A twitterezők közül persze sokan hangot adtak egyet nem értésüknek:
„Akkor miért nincs a hűtőpultban a szupermarketekben?” – írta valaki.
„Hideg szószt a forró ételre? Nem!” – jegyezte meg más.
„Nem, nem kell a hűtőbe tenni. Ti maradjatok a gyártásnál, én majd foglalkozom a fogyasztással” – így egy harmadik kommentelő.