nlc.hu
Gasztro

A ketchup helyes tárolása

Végre kiderült, hogy a hűtőben kell-e tartani a ketchupöt

Itt a válasz a sok vitát kiváltó kérdésre!

A Heinz végre egyértelmű választ adott arra a megosztó kérdésre, hogy a ketchupot a hűtőben kell-e tárolni vagy sem.

A márka a Twitteren azt írta:

 FYI: A ketchup. megy. a. hűtőbe!!! 

A gyártó 2000 brit megkérdezésével végzett felmérést, amelyből kiderült, hogy tízből négyen a konyhaszekrényben tárolják a ketchupöt, nem pedig a hűtőben.

Olivia Lennon, a Heinz Tomato Ketchup munkatársa elmondta: „Mindig csak egy helyes válasz volt, és örömmel osztjuk meg a Heinz Tomato Ketchup szerelmeseivel szerte az Egyesült Királyságban, hogy a ketchupunknek a hűtőben helye.”

Ketchup a hűtőből

(Illusztráció: Getty Images)

Bár a ketchup természetes savtartalommal rendelkezik, ezért szobahőmérsékleten sem feltétlenül romlik meg, azonban az íze, állaga megváltozhat. Felbontás után ezért ajánlatos inkűbb a hűtőben tárolni, hogy megőrizze kellemes, fanyar ízét és krémes állagát.

A twitterezők közül persze sokan hangot adtak egyet nem értésüknek:

„Akkor miért nincs a hűtőpultban a szupermarketekben?” – írta valaki.

„Hideg szószt a forró ételre? Nem!” – jegyezte meg más.

„Nem, nem kell a hűtőbe tenni. Ti maradjatok a gyártásnál, én majd foglalkozom a fogyasztással” – így egy harmadik kommentelő. 

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top