nlc.hu
Gasztro

Két sajnálatos étterembezárás a fővárosban

Péntek este két szeretett budapesti étterem is lehúzta a rolót

Június utolsó estéjén két étterem is elbúcsúzott, ahová a hangulat és a konyha miatt is érdemes volt beülni.

Hét év nyitva tartás után végleg bezárt a Ráday utcai Input Kitchen & Bar. A jó hangulatú helyen az indusztriális stílusú, nyerstéglás belsőt élénk színekkel dobták fel, a terasz része pedig különösen hangulatos volt.

Közérthető, de a világra nyitott gourmet konyhát vittek, ahová be lehetett ülni iszogatni is, de kár volt kihagyni a konyhát. Minden ételükben volt egy kis extra, akár egy házi burgert kértünk sült krumplival, akár egy olyan éttermi klasszikust, mint a tatár bifsztek, amit ők  ázsiai fúziós ételként szezámos tojáskrémmel és marinált gombával kínáltak, igen tetszetős tálalásban.

A legnagyobb erősségük mégis a hangulat és a kiszolgálás volt. Ritka manapság az olyan vendéglátóhely, amelynek a személyzetét a közönség egybehangzóan dicséri, igazi vendégmarasztaló hozzáállás, lelkesség és odafigyelés jellemezte az Input szervizét.

A szebb napokat is megélt Ráday utca egy igazán értékelhető, jó hellyel lesz kevesebb az Input nélkül.

Az Input Kitchen & Bar kívülről és az ázsiai fúziós tatár bifsztekjük

Az Input Kitchen & Bar kiülős része és az ázsiai fúziós tatár bifsztekjük / Fotó: Input Kitchen & Bar

A Duna másik oldalán, Újbudán köszönt le ugyancsak tegnap este a Vokal Rock Bistro is. Véletlen egybeesés, hogy Nyúzó Imre séf éppen a Ráday utcából érkezett Budára, a Lágymányosi utcába.

A Vokal Rock Bistro nem csak a nevében volt rocker hely. Mindenben a séf ízlését és identitását tükrözte az étterem, ami egyszerre volt ebédmenühely, zenés csehó és igazán jól elkészített húsok lelőhelye. Nyúzó Imre óriás rántott húsának régóta híre van, már a Ráday utcai Café Delionban is a konyhafőnök büszkesége volt a közönségkedvenc darab.

A Vokál Rock Bistro híres 35 dekás rántott húsa

Fotó: Vokál Rock Bistro

Az újbudai pincehelyiség és terasz változó telítettséggel üzemelt, a Bartók Béla úti, nagy forgalmat bonyolító vendéglátóhelyek köréből kiesett a mellékutcában működő hely. Öröm az ürömben, hogy Nyúzó Imre nem akasztja szögre a séfkabátot, és annyit már most tudni lehet, hogy új hellyel fog jelentkezni, mégpedig ismét a pesti oldalon.

Jóféle rántott húsból és jóféle rockból sosem elég, Nyúzó Imre konyháját várja vissza a közönség!

A Vokál Rock Bistro kijevije

A megunhatatan kijevi / Fotó: Vokál Rock Bistro

Hamarosan egy átfogó cikkel jelentkezünk, amelyben az utóbbi időszakban bezárt éttermek (volt) tulajdonosait szólaltatjuk meg a miértekről.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top