nlc.hu
Gasztro

Rumos Kofola

Óriási felháborodást váltott ki a népszerű üdítő új ízesítése

Van olyan üzletlánc, amelyik nem hajlandó forgalmazni.
üdítő,

Egy új ízesítéssel rukkolt elő karácsony előtt a Kofola (szénsavas alkoholmentes ital, amit Szlovákiában és Csehországban gyártanak, színe és jellege hasonlít a hagyományos a kólához, íze azonban teljesen más), ami azonban óriási felháborodást váltott ki Csehországban – írja a parameter.sk.

Az elmúlt években az ünnepi szezon előtt a fahéjas, a csokoládés és a diós ízű verziója került a polcokra, idén azonban a rumos kiadást dobták piacra. Az új ízesítésű üdítő máris vihart kavart. Egyes szakértők szerint ily módon egy alkoholmentes ital is alkoholfogyasztásra ösztönözheti a fogyasztókat. Akárcsak az alkoholmentes sör, úgy a rumos Kofola fogyasztása is előidézheti az alkoholfogyasztás érzékszervi megszokását.

A Kofola azzal érvel, hogy reklámkampányában nem a gyerekeket célozta meg.

Csehországban már kapható az új ízesítésű ital, hamarosan pedig már Szlovákiában is, ott azonban már egy üzletlánc jelezte, hogy nem fogja forgalmazni.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top