nlc.hu
Gasztro

Űrben termesztett paradicsom

8 hónap után találtak meg egy paradicsomot a Nemzetközi Űrállomáson

Sokáig Frank Rubio űrhajóst vádolták, hogy megette az űrállomáson termesztett paradicsomot, ám most kiderült, ártatlan.

Mentesítették a vádak alól Frank Rubio űrhajóst, akit idáig azzal gyanúsítottak, hogy 8 hónappal ezelőtt megette az egyik első, a Nemzetközi Űrállomáson termesztett paradicsomot – írja a UPI.

Jasmin Moghbeli, a NASA űrhajósa az állomás fennállásának 25. évfordulóját ünneplő élő közvetítés során elmondta, hogy az apró paradicsom maradványait nyolc hónappal azután találták meg, hogy Rubio jelezte, nincs meg.

iss űrállomás

A lényeg, hogy meglett a paradicsom a Nemzetközi Űrállomáson (Fotó: NASA)

Jó barátunkat, Frank Rubiót, aki [már] hazament, egy ideje hibáztatták, hogy megette a paradicsomot. De felmenthetjük. Megtaláltuk a paradicsomot” – mondta Moghbeli.

Rubiót, aki szeptemberben tért vissza a Földre, hónapok óta húzták a többiek, hogy megette az űrben termesztett gyümölcsöt.

Annyi órát töltöttem azzal, hogy a paradicsomot kerestem” – mondta Rubio az ISS szeptemberi élő közvetítésében. „Biztos vagyok benne, hogy a szárított paradicsom valamikor felbukkan és igazolni fog engem, évek múlva.

Az űrhajósok nem árulták el, hol találták meg a paradicsomot, vagy milyen állapotban volt, de Rubio korábban azt jósolta, hogy az állomás fedélzetén uralkodó páratartalom miatt előrehaladott bomlási állapotba kerül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top