

A tojás megunhatatlan reggeli-alapanyag. A tükörtojás, ham & eggs, a lepényszerű omlett, a darabosabb rántotta, a főtt és a lágytojás örök slágerek, az ügyesebbek pedig próbálkozhatnak a posírozott tojással, más néven buggyantott tojással is.
A közösségi média-oldalakon hódít egy recept, pontosabban annak százféle variációja. Készíthetjük könnyedebbre, megtömhetjük zöldséggel, rakhatunk bele gazdagon sajtot vagy sonkát, szalámit is.
Hogyan nevezzelek? A bundás kenyér és omlett szerelemgyereke
A tojás és kenyér alapú étel annyiban más, mint a bundás kenyér, hogy előtte nem áztatjuk tojásba a kenyérszeleteket, hanem két szelet toastkenyeret beburkolunk a tojásos masszával. Nem muszáj ragaszkodnunk a toastkenyérhez, de így fogunk a végén egy helyes kis szendvicset kapni, ha egyenlő nagyságú a két szelet kenyér, és szépen egymásra tudjuk illeszteni őket.
De mitől fog működni a recept? Csak két apróságra figyeljünk oda, és a kezünkben lesz egy jolly joker reggeli étel, amit bármikor bevethetünk!
Watch on TikTok
Fontos, hogy tapadásmentes serpenyőben készítsük, különben nem fogjuk tudni felszedni és megforgatni a szendvicset.
El kell találni azt az időt, amikor a felvert tojás már kezd megszilárdulni, de még nem sült át. Ez az ideális pont, amikor megfordíthatjuk a kenyérszeletet.
Mire lesz szükségünk hozzá?
Egy adag hozzávalói:
- 2 egész tojás felverve
- Annyi szelet felvágott, sajt vagy reszelt sajt, amennyit egy szendvicsbe jónak látunk, az ízlésünk szerint
- Zöldségek, amik illene bele: paradicsom, édes-húsos paprika (pl. kápia), újhagymakarikák, saláta, avokádó
- Só, bors a tojáshoz
- Egy evőkanál vaj vagy olaj a sütéshez
- Tapadásmentes serpenyő
Még egy változat: ebben a szalámit és a sajtot elősütjük, csak utána jön a tojás, így még finomabb lesz a szendvicsben!