nlc.hu
Gasztro

5 perces tojásreggeli recept

A pár perces, forró tojásos szendvics, amiért megőrül most az internet

A tojásos omlettes szendvics nem új találmány, de mindig van hová fejlődni!
Tojásreggelik TikTokról

A tojás megunhatatlan reggeli-alapanyag. A tükörtojás, ham & eggs, a lepényszerű omlett, a darabosabb rántotta, a főtt és a lágytojás örök slágerek, az ügyesebbek pedig próbálkozhatnak a posírozott tojással, más néven buggyantott tojással is.

A közösségi média-oldalakon hódít egy recept, pontosabban annak százféle variációja. Készíthetjük könnyedebbre, megtömhetjük zöldséggel, rakhatunk bele gazdagon sajtot vagy sonkát, szalámit is.

Hogyan nevezzelek? A bundás kenyér és omlett szerelemgyereke

A tojás és kenyér alapú étel annyiban más, mint a bundás kenyér, hogy előtte nem áztatjuk tojásba a kenyérszeleteket, hanem két szelet toastkenyeret beburkolunk a tojásos masszával. Nem muszáj ragaszkodnunk a toastkenyérhez, de így fogunk a végén egy helyes kis szendvicset kapni, ha egyenlő nagyságú a két szelet kenyér, és szépen egymásra tudjuk illeszteni őket.

De mitől fog működni a recept? Csak két apróságra figyeljünk oda, és a kezünkben lesz egy jolly joker reggeli étel, amit bármikor bevethetünk!

@patiispage

Perfect if you don’t have much time in the morning but still want something filling and satisfying🤤🥑✨ Ingredients: – 2 brioche toasts – 2 eggs – mozzarella – tomatoes – 1/2 avocado – handful baby spinach – balsamico dressing – salt & pepper to taste 530kcal | 30g proteins | 38g carbs | 30g fats #breakfastsandwich #easybreakfast #healthybreakfast #quickbreakfast #breakfastidea #healthymeal #intuitiveeating #wholefoods #foodisfuel #fuelyourbody #healthyeating #diet #nutrition #breakfastrecipe #recipeidea #avocadotoast #mozzarella #tomatoes #avocado #omelette

♬ popular the wknd – DNSTY

Fontos, hogy tapadásmentes serpenyőben készítsük, különben nem fogjuk tudni felszedni és megforgatni a szendvicset.

El kell találni azt az időt, amikor a felvert tojás már kezd megszilárdulni, de még nem sült át. Ez az ideális pont, amikor megfordíthatjuk a kenyérszeletet.

Mire lesz szükségünk hozzá?

Egy adag hozzávalói:

  • 2 egész tojás felverve
  • Annyi szelet felvágott, sajt vagy reszelt sajt, amennyit egy szendvicsbe jónak látunk, az ízlésünk szerint
  • Zöldségek, amik illene bele: paradicsom, édes-húsos paprika (pl. kápia), újhagymakarikák, saláta, avokádó
  • Só, bors a tojáshoz
  • Egy evőkanál vaj vagy olaj a sütéshez
  • Tapadásmentes serpenyő

Még egy változat: ebben a szalámit és a sajtot elősütjük, csak utána jön a tojás, így még finomabb lesz a szendvicsben!

@mirel.eat

This mozzarella sandwich is maybe the best breakfast ever, please don’t burn your eggs 🤣💀 #breakfast #asmrfood #tiktokfood #asmr #recipe

♬ original sound – 🥑 MIRRE

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top