Különös szokása van a 68 éves Jayne Winteringham bristoli értékesítési tanácsadónak, aki 23 éve minden nap csinál magának – és olykor a családjának – egy karácsonyi vacsorát. A nő a Mirrornak azt mondta, hogy a karácsonyi vacsorái könnyen elkészíthetőek és táplálóak, ráadásul a gyerekkorára emlékeztetik.
De miből is áll ez a karácsonyi vacsora? Sült hús, mártások, a köret sültkrumpli, zöldségek, sok fűszer, mustár, áfonya- vagy almaszósz, olykor Yorkshire puding.
Jayne még az éttermekben is ezeket a fogásokat keresi és, bár már 8 ezerszer evett ilyet, alig várja, hogy idén is eljöjjön a karácsony este, amikor a legautentikusabb egy karácsonyi vacsora.
Azért az áremelkedések Jayne menüjén is nyomot hagytak, a sült hús néha csirke vagy pulyka. Viszont bármilyen idő van, legyen hideg tél vagy forró nyár, a nő mindig frissen készíti az ételeket. Nyáron néha szendvicsbe töltöm az alapanyagokat, a lényeg, hogy mindig meleg legyen a sült.
Jayne azt is elárulta, hogy mindent egy serpenyőben készít, egyedül a zöldségeket teszi a mikróba. Kidolgozott módszer szerint főz, így naponta 40 percre tudta szorítani a gazdag vacsora elkészítési idejét. Azt mondja, azért nem unja meg a sülthúst, mert a szószokat mindig váltogatja hozzá, a családja pedig már elfogadta a hóbortját.