nlc.hu
Gasztro

1935-ös csokoládét találtak az ágy alatt

88 éves királyi csokoládét találtak az idős asszony ágya alatt

A nő évtizedeken át őrizgette a csokoládét, mert az apja azt mondta, ne egye meg, hátha egyszer sokat fog érni. Nem is tévedett.

Egy tábla 1935-ből származó csokoládét találtak egy nő ágya alatt, 88 évvel azután, hogy gyerekkorában az édesapja azt mondta neki, ne egye meg.

Az angliai Leedsből származó Vera Petchell nyolcéves korában kapta a csokoládét V. György király és Mária királyné ezüstjubileumának emlékére. Sosem fogyasztotta el, mert az apja szerint az édesség egyszer majd sokat érhet. Vera féltve őrizte a csokit, ám 90 éves korára valahogy elkeveredett a finomság.

1935-ből származó csokoládé V. György király és Mária királyné ezüstjubileumának emlékére

Nem is néz ki rosszul, ahhoz képest, hogy csaknem 90 éves (Fotó: Hansons Auctioneers)

Vera Petchell tavaly novemberben meghalt, és a gyerekei az otthona pakolása közben találták meg az elveszett édességet; az ágy alatt, egy fiókban lapult egy másik fémdobozba rejtve.

1935-ből származó csokoládé V. György király és Mária királyné ezüstjubileumának emlékére

Egy másik dobozba volt elrejtve a csokoládé (Fotó: Hansons Auctioneers)

A nő idős korában sokat tűnődött azon, hová tehette a csokoládét, gyerekei csak azt sajnálják, hogy nem láthatta, ahogy rábukkantak az édes kincsre. Viszont Vera apjának igaza volt, a régi csokoládé mostanra tényleg értékes lett: várhatóan 100-200 fontért (45-90 ezer forint) fog elkelni egy árverésen.

(Daily Mail)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top