nlc.hu
Gasztro

Gekkó volt az uborkaszállítmányban

Gekkót találtak az uborkák között egy budapesti üzlet raktárában

Állatmentők fogták be a potyautas hüllőt.
gekkó

 

Gekkót találtak a dolgozók az egyik budapesti üzlet raktárban. Az alig 12 centis hüllő potyautasként egy uborkaszállítmánnyal érkezett a napokban Magyarországra. Több ezer kilométer után vasárnap délután az eladók találták meg az egyik újpesti szupermarket raktárában, azonnal segítséget hívtak.

A kollégáim, amikor kiérkeztek az üzletlánchoz, akkor már valamelyik munkatárs egy dobozt rá tudott tenni az állatra. Ez valószínűleg azért történhetett meg, mert hideg volt a raktárban, és ő egy mediterrán állat, így a mozgása lelassult a hidegben” – mondta el Pataki Gábor, az Állatmentő Liga vezetője, hozzátéve: mihelyst felmelegedett a hüllő, már mozgékonyabb lett.

Az állatmentőknek nem volt szokatlan a feladat: volt már, hogy siklót, kígyót, csigát vagy skorpiót kellett befogniuk a mediterrán országokból érkező zöldség-, és gyümölcsszállítmányokból. Gekkóval azonban még nem volt dolguk.

Méretéből úgy tűnik, egy kifejlett példány, a fajtáját tekintve pedig fali gekkó lehet. „Itt valószínűleg egy olyan fajról lehet szó, aminek az elterjedési területe egyrészt Európa déli, mediterrán része – Spanyolország, Olaszország –, másrészt Észak-Afrika bizonyos területei. Ez azt jelenti, hogy a magyarországinál melegebb, viszonylag száraz éghajlatról való, de azért nem kifejezetten trópusi faj” – nyilatkozta Hanga Zoltán, a Fővárosi Állatkert szóvivője.

A potyautas gekkó az állatmentőktől hamarosan egy gyűjtőhöz költözik, ahol más gekkókkal és gyíkokkal fog együtt élni.

Kiemelt fotó forrása: RTL / RTL Híradó – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top