nlc.hu
Gasztro

Sült fogpiszkáló Dél-Koreában

Dél-Koreában könyörög a kormány, hogy a koreaiak ne egyenek több fogpiszkálót

Egy TikTok-trend fajult el, a dél-koreaiak pedig elkezdtek sült fogpiszkálót enni.

A dél-koreai kormány arra kéri az embereket, hogy ne egyenek több sült fogpiszkálót. Az élelmezésügyi minisztérium figyelmeztetést is kiadott, mondván a keményítőből készült rántott fogpiszkáló fogyasztása veszélyes lehet – írja a CNN.

koreai étel

Sült zöld fogpiszkáló (Fotó: Youtube)

Egy TikTok-trend miatt próbálják ki egyre többen, hogy a boltban kapható fogpiszkálót kisütik és úgy eszik, mintha sült krumpli lenne.  „Élelmiszerként való biztonságosságukat nem igazolták” – közölte az Élelmiszer- és Gyógyszerbiztonsági Minisztérium szerdán közzétett bejegyzésében az X közösségi médiaplatformon, korábbi nevén Twitteren. „Kérlek, ne egyétek meg!

Az olajban kisütött és elfogyasztott fogpiszkálókról videók terjednek el – tette hozzá. A profik ételfestéket használnak arra, hogy zöld árnyalatot kölcsönözzenek a fogpiszkálóknak, amelyek édesburgonyából vagy kukoricakeményítőből készülnek, így környezetbarátnak és biológiailag lebomlónak tekinthetők.

A fogpiszkálókat gyakran használják a dél-koreai éttermekben a koreai konyhában előforduló falatkák felszedésére.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top