Twisted toast néven pörög a közösségi médiában ez a végtelenül egyszerű, de annál látványosabb recept. Konyhai előképzettséget nem igényel, és a hűtőnk tartalmához mérten sokféle változatban elkészíthetjük.
De pontosan miért is twisted toast, vagyis csavart pirítós? A trükkje annyi, hogy veszünk néhány pihe-puha fehér toastkenyeret, amit a kenyérszelet négy széléhez közel enyhén átlósan bemetszünk. Nem szabad levágni a végeket, csak az egyik oldalán szabad végigvágni, hogy koszorúszerűen behajtogathassuk a bemetszett végeket.
Ezzel a közepén létre fog jönni egy kis „fészek”, amibe az alábbi videó szerint camembert sajtot, rá pedig lekvárt rakhatunk – de ez valójában csak egy ötlet a sok közül. Krémsajtra is kerülhet a lekvár, vagy vehetjük teljesen édesre a figurát, és megkenhetjük vaníliakrémmel vagy vaníliapudinggal, és nem csak lekvárt, hanem mogyoróvajat vagy Nutellát is tehetünk rá.
Nem kötelező édesben gondolkodunk, tehetünk rá krémsajtot kolbászkarikával, szalámival vagy sonkával, vagy sajtot is reszelhetünk a közepére. Így néz ki a metódus:
Egyszerűen csak toljuk be a szélein bemetszett, összefont és középen megtöltött toastkenyeret a 180 fokra előmelegített sütőbe, és pirulásig süssük. A ropogós töltött pirítós virág alakú lesz, mintha középen volna a bibéje, és körben a szirmai.
Gyerekekkel is csinálhatjuk. Ha nem is a bevágást bízzuk rájuk, a töltésben biztosan tudnak ügyeskedni. Remek napindító vagy frissen sütött édes uzsonna mindössze néhány perc munkával.