nlc.hu
Gasztro

Twisted toast, a lekváros csavart pirítós

Twisted toast, a látványos és pofonegyszerű lekváros pirítós – csavard meg te is!

Néhány mozdulat, egy kis sütés, és az asztal szépe lesz a virág alakú pirítós!
Twisted toast, a csavart lekváros pirítós

Twisted toast néven pörög a közösségi médiában ez a végtelenül egyszerű, de annál látványosabb recept. Konyhai előképzettséget nem igényel, és a hűtőnk tartalmához mérten sokféle változatban elkészíthetjük.

De pontosan miért is twisted toast, vagyis csavart pirítós? A trükkje annyi, hogy veszünk néhány pihe-puha fehér toastkenyeret, amit a kenyérszelet négy széléhez közel enyhén átlósan bemetszünk. Nem szabad levágni a végeket, csak az egyik oldalán szabad végigvágni, hogy koszorúszerűen behajtogathassuk a bemetszett végeket.

Ezzel a közepén létre fog jönni egy kis „fészek”, amibe az alábbi videó szerint camembert sajtot, rá pedig lekvárt rakhatunk – de ez valójában csak egy ötlet a sok közül. Krémsajtra is kerülhet a lekvár, vagy vehetjük teljesen édesre a figurát, és megkenhetjük vaníliakrémmel vagy vaníliapudinggal, és nem csak lekvárt, hanem mogyoróvajat vagy Nutellát is tehetünk rá.

Nem kötelező édesben gondolkodunk, tehetünk rá krémsajtot kolbászkarikával, szalámival vagy sonkával, vagy sajtot is reszelhetünk a közepére. Így néz ki a metódus:

Egyszerűen csak toljuk be a szélein bemetszett, összefont és középen megtöltött toastkenyeret a 180 fokra előmelegített sütőbe, és pirulásig süssük. A ropogós töltött pirítós virág alakú lesz, mintha középen volna a bibéje, és körben a szirmai.

Gyerekekkel is csinálhatjuk. Ha nem is a bevágást bízzuk rájuk, a töltésben biztosan tudnak ügyeskedni. Remek napindító vagy frissen sütött édes uzsonna mindössze néhány perc munkával.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top