A világ második legjobb fasírtja: cukkinifasírt

Pásztor Rozi | 2024. Május 30.
Egy hús nélkül is remek feltét következik! A cukkinifasírt mentőöv a hétköznapokra.

A világ legjobb fasírtja darált sertéshúsból készül, ez nem vitás. Kísérletezhetünk csirkefasírttal, halfasírttal, de a király mindig a klasszikus sertésfasírt marad. Fasírt azonban nem csak húsból, halból készülhet, hanem zöldségekből is. A cukkinifasírt talán a legnépszerűbb mind közül, és érdemes is elsajátítani a receptjét, mert igazán olcsón kihozható, nem kell friss darált húst beszereznünk, és még egészséges is.

A cukkini főszezonja itthon (elvileg) június végén, július elején kezdődik, és egészen októberig tart. Az időjárás régi rendje felbomlóban van, mi pedig már most remek áron beszerezhetünk cukkinit, ezer forint alatt kilónként (a hipermarketekben jelenleg 900 forint alakul a kilónkénti ára).

Egy egészséges recept: cukkinifasírt / Fotó: Gerzsenyi Flóra, Nosalty Ételfotó

Egyszerű cukkinifasírt recept

A cukkinifasírt a főzelékek egyik legkönnyedebb feltétje. Ha ügyesen sütjük, kívül egy kis kérget kap, belül viszont lágy, igazi zöldséges finomság. Ha nem főzelék-feltétnek szánjuk, bármilyen körethez jól illeszthető. Ez esetben egy tejfölös vagy joghurtos szósz, mártogatós kíváló kísérője.

Több tucatnyi verzióban készíthetjük: reszelhetünk hozzá sárgarépát, izgalmasabbá tehetjük keleties fűszerekkel, és egy igazi ínyenc trükk, ha reszelt kemény- vagy félzsíros sajttal keverjük a zöldségfasírtokat.

Cukkinifasírt: majonézes és tejfölös mártogatóssal is remek / Fotó: Gerzsenyi Flóra, Nosalty Ételfotó

Hozzávalók:

Elkészítése:

Exit mobile version