nlc.hu
Gasztro
Kvíz: felismered az almafajtákat?

Át tud verni téged a zöldséges? Töltsd ki a nagy alma kvízt!

Te tudod, hogy milyen almákat is veszel és eszel pontosan?
Granny smiths alma

Úgy hasonlítanak, mint egyik alma a másikra. Jó mondás, ha egyféle almákra gondolunk. Ám ha csak egy kicsit is belemerülünk az almafák és almafajták világába, egy nagyon is színes – szó szerint sokszínű – világra bukkannunk. A mesékben ábrázolt pozsgás alma is mennyiféle fajta lehet! Csodálatos gazdag az almák világa az egészen turbánszerűen ellapított formáktól az apró vagy éppen óriás fajtákig, a sárga-piros cirmos mintázatútól az egészen lilás bordó fajtákig.

Néhány fajta azoknak is beugorhat, akiknek csekélyek a kertészeti ismeretei és nem őrült almarajongó. A műveltségünknek és konyhai ismereteinknek márpedig szép része lehet az almák ismerete: melyik nemesítés magyar büszkeség közülük? Melyik érkezik nem éppen környezetbarát módon a világ túlfeléről? Mely fajták behízelkedően édesek, és melyek kásás, puha húsúak? Na és ha egy húsételt vagy salátát szeretnénk intenzív savakkal feldobni? Érdemes tehát ismerkedni a fajtákkal, és legalább néhány biztos választást tudni, hogy milyen almafajta ideális különböző célokra a konyhában.

Kedvcsinálónak jöjjön egy kvíz. Nem ígérünk könnyű megfejtéseket!

Felismered az almafajtákat?

Különböző almafajták

Itt a nagy almakvíz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top