Halálra ette magát élőzés közben egy influenszer

F.C. | 2024. Július 27.
Mindössze 24 éves volt a falósztár.

Túlevés miatt meghalt egy kínai mukbang (jelentése: kamera előtt evő influenszer) élő közvetítésben. A 24 éves Pan Hsziaoting rendszeresen filmezte magát, ahogy hatalmas adag ételeket elfogyaszt.

A fiatal nő korábban pincérnőként dolgozott, de miután látta, hogy a sikeres mukbang streamerek milyen jól keresnek, mennyi ajándékkal elhalmozzák őket a rajongóik, úgy döntött, ő is megpróbálja. Eleinte nehezen ment számára, hogy követőket szerezzen, de amikor durván növelni kezdte az elfogyasztandó ételek mennyiségét, megugrott a videóinak a nézettsége. Ahogy elkezdett befutni, otthagyta a pincérnői állását, hogy teljes idejében az evős videói elkészítésére fordíthassa a figyelmét. Bérelt egy házat, amit stúdiónak rendezett be, mivel otthon nem tudott forgatni, a szülei ugyanis nem támogatták az új karrierjét, aggódtak lányuk egészségéért.

Minél többen kezdték nézni a videóit, annál extrémebb kihívásokkal rukkolt elő Pan: olykor 10 órán keresztül, megállás nélkül evett, vagy pedig egy-egy élőzéskor 10 kilónál több ételt is elfogyasztott. Ám mindez igencsak megviselte a szervezetét. Szülei folyamatosan figyelmeztették a túlevés veszélyeire, ahogy néhány nézője is, ám ő mindig azt válaszolta mosolyogva, hogy „nem kell őt félteni, bírja”.

Az egészsége azonban feladta, július 14-én egy élőzés közben meghalt. A boncolás során kiderült, hogy Pam hasa súlyosan deformálódott, a gyomra tele volt megemésztetlen étellel.

Kína amúgy 2020-ban már lépéseket tett, hogy visszaszorítsa a mukbang streameket és videókat azért, hogy csökkentse a túlevés népszerűsítését és az élelmiszer-pazarlást. A mukbang influenszerek azonban még mindig hihetetlenül népszerűek az ázsiai országban, emberek ezrei teszik kockára az életüket azzal, hogy őrült mennyiségű étellel tömik magukat a nézetekért.

(via)

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Exit mobile version