Pali bácsit Budapest legjobb lángoskészítőjeként emlegetnek. Egész nap pörög nála a dagasztógépben a massza, amelynek a receptje hétpecsétes titok. Ettől különleges Pali bácsi lángosa. „Ebben liszt, só, cukor, egy kis víz és egy kis varázslat. Ezt magammal hoztam, Hajdúnánásról jöttem” – mesélte a Tények Pluszban a lángosmester, aki a kamerák előtt be is mutatta a technikáját.
„A tálcáról a tésztát úgy vesszük fel, hogy minél kevesebbet sérüljön, és nem tapogatjuk a tésztát, hanem húzzuk a saját súlyánál fogva. És egy lyukat kell a közepébe csinálni, hogy ne hólyagosodjon fel” – ecsetelte a módszerét.
Akár kétszer is kicseréli az elhasználódott, sütőnyi, 15 liter olajat, hogy a lángosai csúcsminőségét megőrizze. Elárulta, közel 300 ezer lángos sütött már ki 6 év alatt az alig 12 négyzetméteres bódéjában, az 50-60 fok melegben.
Elmondása szerint a sima, valamint a sajtos-tejfölös lángosai a legnépszerűbbek.
Arra a kérdésre, hogy mi a lángosa titka, a következőt mondta szűkszavúan: „Csak tőlem, mástól nem lehet”.
Amúgy az olajban sült, elképesztően laktató (és olajos) “magyar pizza” létezik Olaszországban. A neve pizza fritta, és nem elég, hogy ez a pizzafajta olajban sül, de még töltött is. Kívülről viszont bundás és ropog.
Kiemelt fotó forrása: TV2 / Tények Plusz – videó