
A quinoa ma már nem csak bioboltokban kapható kuriózum, egyre többen ismerkednek meg vele. A dél-amerikai álgabona mellett – a karbonlábnyomán kívül – számos érv szól, többek között a glikémiás indexe, a gluténmentes mivolta és kedvező tápanyagtartalma. Nemrég részletesebben is bemutattuk ezt az álgabonát, de sokakban felmerülhet a kérdés, hogy mi mindenre lehet jó ez a magféle?
A quinoának ugyanis a magját esszük meg, mégpedig szigorúan hőkezelve. A hő hatására a magocskák megnőnek, szétnyílnak és egy semmi másra nem emlékeztető állagot és formát öltenek. Pattogtatással is készülhet quinoa, ekkor szép kis gömb formát öltenek a magok (hasonlóan a szintén gluténmentes álgabona, a pattogatott amaránthoz). Először megmutatjuk, hogy néz ki a quinoa nyersen és főve, aztán jöjjenek az ötletek az elkészítéséhez.
Kattints az alábbi galériára!



