nlc.hu
Gasztro
A quinoa nem csak köret! 13 étel főtt vagy puffasztott quinoából

Quinoa: 13 izgalmas étel, amit főtt vagy puffasztott quinoából készíthetsz

A quinoa az elmúlt évek egyik sztárja köretfronton, de vajon többet is tud annál? Galériánkban mutatjuk, milyen ötletesen felhasználható!
Vegán hamburger hús helyett quinoapogácsával

A quinoa ma már nem csak bioboltokban kapható kuriózum, egyre többen ismerkednek meg vele. A dél-amerikai álgabona mellett – a karbonlábnyomán kívül – számos érv szól, többek között a glikémiás indexe, a gluténmentes mivolta és kedvező tápanyagtartalma. Nemrég részletesebben is bemutattuk ezt az álgabonát, de sokakban felmerülhet a kérdés, hogy mi mindenre lehet jó ez a magféle?

A quinoának ugyanis a magját esszük meg, mégpedig szigorúan hőkezelve. A hő hatására a magocskák megnőnek, szétnyílnak és egy semmi másra nem emlékeztető állagot és formát öltenek. Pattogtatással is készülhet quinoa, ekkor szép kis gömb formát öltenek a magok (hasonlóan a szintén gluténmentes álgabona, a pattogatott amaránthoz). Először megmutatjuk, hogy néz ki a quinoa nyersen és főve, aztán jöjjenek az ötletek az elkészítéséhez.

Kattints az alábbi galériára!

Quinoa: a magok és megfőzve
Megnézem
Összes kép (15)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top