A nyári kánikulában az ember minden lehetőséget megragad, hogy hűtse magát. Maxra kapcsolt légkondik, hűsítő strandolások, ízletes fagyik – a repertoár egészen széles, de most egy újabb résztvevőt adunk hozzá, jégkása formájában. Jó, lehet, hogy a bolti változatot tekintve nem ez a legegészségesebb dolog, amit fogyaszthatunk, hiszen tömény cukorról és ételfestékből áll, de a TikTokot már letarolta egy új változat, amivel az egészség oltárán áldozhatunk. Ez pedig nem más, mint a görögdinnyéből készült változat, ami otthon is simán elkészíthető, és még külön extra kásakészítő gépre sincsen hozzá szükség.
Ami viszont kelleni fog: feldarabolt, fagyasztott görögdinnye, egy fél lime, 60-80 ml hideg víz és ízlés szerint méz. Mivel a görögdinnye egészen édes, ez utóbbi természetesen el is hagyható, vagy mással is helyettesíthető, de érdemes első körben megkóstolni.
A görögdinnyét néhány óra fagyasztás után dobd egy turmixgépbe, add hozzá a többi alapanyagot, és addig mixeld, amíg kásaszerű állagot nem kap. Adagold ki pohárba, és gyakorlatilag máris fogyaszthatod. Ekkora mennyiségből egyébként két-három adag is kijön, nyilván attól függően, mekkora adagokban szervírozod.
Ez a megoldás arra is nagyon jó, hogyha már nem annyira friss a görögdinnye, például kezd picit kásássá válni, akkor se a kukában végezze.
És akkor most jöjjön az emlegetett videó: