nlc.hu
Gasztro
Jégkása készítése házilag

Így készíts pofonegyszerűen jégkását házilag

A nyári melegben egy pohár jégkása legalább olyan felüdülést tud jelenteni, mint egy csobbanás a hűs Balatonban. Jövünk a legegyszerűbb változattal!

A nyári kánikulában az ember minden lehetőséget megragad, hogy hűtse magát. Maxra kapcsolt légkondik, hűsítő strandolások, ízletes fagyik – a repertoár egészen széles, de most egy újabb résztvevőt adunk hozzá, jégkása formájában. Jó, lehet, hogy a bolti változatot tekintve nem ez a legegészségesebb dolog, amit fogyaszthatunk, hiszen tömény cukorról és ételfestékből áll, de a TikTokot már letarolta egy új változat, amivel az egészség oltárán áldozhatunk. Ez pedig nem más, mint a görögdinnyéből készült változat, ami otthon is simán elkészíthető, és még külön extra kásakészítő gépre sincsen hozzá szükség.

Ami viszont kelleni fog: feldarabolt, fagyasztott görögdinnye, egy fél lime, 60-80 ml hideg víz és ízlés szerint méz. Mivel a görögdinnye egészen édes, ez utóbbi természetesen el is hagyható, vagy mással is helyettesíthető, de érdemes első körben megkóstolni.

A görögdinnyét néhány óra fagyasztás után dobd egy turmixgépbe, add hozzá a többi alapanyagot, és addig mixeld, amíg kásaszerű állagot nem kap. Adagold ki pohárba, és gyakorlatilag máris fogyaszthatod. Ekkora mennyiségből egyébként két-három adag is kijön, nyilván attól függően, mekkora adagokban szervírozod.

Ez a megoldás arra is nagyon jó, hogyha már nem annyira friss a görögdinnye, például kezd picit kásássá válni, akkor se a kukában végezze. 

És akkor most jöjjön az emlegetett videó:

@fitfoodieselma 4-ingredient Watermelon Slushie😍 This is so refreshing and yummy☀️ • Ingredients for 2-3 servings: 2 cups frozen watermelon (5dl) juice of 1 - 2 limes, to taste 1/4 - 1/3 cup cold water (60-80 ml) optional: 1-2 teaspoons maple syrup or honey • 1. Let the frozen watermelon chunks sit at room temperature for 5 minutes to defrost a little bit before mixing 2. Put all the ingredients into a blender and mix until smooth (if the mixture is too thick for your liking, you can add more water) • • • #slushie #easydessert #easydesserts #easydessertrecipe #quickdessert #quickdesserts #healthieralternative #summerdessert ♬ original sound - summer songs<333

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top