Ha van egy tálca csirkecombod, ezt a citromos-fokhagymás serpenyőst készítsd el belőle!

Haranghy Orsi | 2024. Szeptember 28.
15 perc munkával és csak 20 perces sütési idővel isteni ételt varázsolhatsz az asztalra! A könnyed, mégis laktató citromos-fokhagymás serpenyős csirke receptje következik.

Ez a citromos-fokhagymás csirke az egyik mentsváram a hétköznapokban. Van ráadásul egy csodás tulajdonsága, számomra mindig újabb oldalát mutatja meg, ha párolt rizzsel, ha bulgurral, ha sütőben sült krumplival vagy krumplipürével eszem. Szuperegészséges fogást varázsolhattok belőle, ha kíméletes módon salátával eszitek, de isten igazából ennek a citromos vajas-fokhagymás szószos csirkének nagyon is jól áll egy tartalmasabb köret.

A receptnek több más változata is remek, készítettem már jó tejszínesen, illetve meglepően jól működik kókusztejszínnel is. Mégis, ez esetben számomra sokkal jobban csúszik az alapverzió, ami egyszerűen csak vajas alapon készül, tejes szósz nélkül. Pezsgést, dinamikát biztosít neki a citrom és az igazán bőséges adag fokhagyma, valamint egy kis frissességet ad neki a petrezselyem (nehogy szárítottat tegyetek bele!). Ez a csirkés fogás valamiért sokkal élénkebb, ízesebb lesz, ha fekete bors helyett tarkaborssal fűszerezitek.

Ha mégsem egy vágtában készül ez az étel, vihettek bele egy kis csavart. Adjatok neki pár órát olajos pácban: olívaolajban keverjetek el egy-két evőkanál mézet, lereszelt fokhagymát, borsot és mediterrán fűszereket. Masszírozzátok bele, és tegyétek be a hűtőbe. Így még finomabb lesz!

Citromos-fokhagymás csirkecomb / Fotó: martinturzak, Getty Images

A citromos-fokhagymás serpenyős csirke receptje

Ez a recept valójában egy hosszabban készülő citromos csirkecomb gyorsabb, praktikusabb verziója. Sokáig ugyanis úgy készítettem, hogy a serpenyőben csak megpirítottam a mindkét oldalát, egy kis kérget képezve rajta, majd hosszan, majd egy órán át sütöttem sütőben. Egyszer egy sietős alkalommal jöttem rá, hogy sütő nélkül, egy nagy, lefedhető serpenyőben is milyen remekül működik.

NLC tipp

Ha ti is imádjátok a citromos ízt a csirkéhez, egy pici friss citromlevet is csepegtethettek rá tálaláskor.

Hozzávalók:

Bőröstül az igazi! Csirke felsőcombok nyersen. / Fotó: Zoryana Ivchenko, Getty Images

Elkészítése:

Exit mobile version