nlc.hu
Gasztro
A cukrász szerint tiltólistás: jobb, ha ezekből a desszertekből inkább nem rendelsz az étteremben

Ezeket a desszerteket a cukrászok sosem rendelnék egy étteremben

Szakértők mondták el, melyek azok a népszerű desszertek, melyeket jobb, ha elővigyázatosságból inkább nem rendelünk meg az étlapról.

„Ha az étterem egy lánc része, úgy gondolom, hogy a legtöbb desszert történetesen egy nem helyszíni konyhában készül” – figyelmeztetett Amelia Geist, a The Lodge at Flathead Lake cukrásza a Huffpost riportjában. „A legtöbb étterem nem engedheti meg magának, hogy cukrász legyen a bérlistán” – tette hozzá ugyanitt Claudia Martinez, a Michelin-csillagos cukrász. A szakértők azt is elárulták, melyek azok a nyalánkságok, amelyeket egészen biztosan nem rendelnének meg az étlapról. 

Sajttorta

„Nem mondom meg a nevét, de emlékszem, hogy elmentem egy olyan étterembe, amely a sajttortáiról híres – mesélte Gus Castro a Georgia’s Foundation Social Eatery cukrásza – Vettem egy egész tortát, és azt mondták, hogy legalább két órát várjak, amíg kiolvad, mivel fagyasztva kapják meg” – ez kétségtelenül megerősítette, hogy nem a ház cukrásza készíti frissen.

Crème brûlée

„A crème brûlée olyan desszert, amelyet soha nem rendelek” – szögezte le Daniella Lea Rada, a Signia by Hilton Atlanta vezető cukrásza. Kifejtette: „A legtöbb étterem por alapot használ az elkészítéséhez, és vaníliautánzatot használnak a költségek csökkentése és a por alap hamisságának elrejtése érdekében. Általában túlfőtt és szemcsés, soha nem égetik fel megfelelően, és 99%-ban eperrel díszítik, ami annyira régimódi.”

Brownie

Illusztráció: Getty Images

Brownie 

„Sosem kapom magam azon, hogy brownie-t vagy pitét rendelek egy étteremből desszertként” – mondta Amelia Geist. A cukrász szerint ezeket a süteményeket sokkal érdemesebb házilag elkészíteni. Javaslata, hogy az étteremben inkbb válasszunk valamilyen különlegesebb, nehezebben elkészíthető édességet. 

Csokoládéláva

A csokoládéláva szintén azok közé a desszertek közé tartozik, amiket Daniella Lea Rada sosem rendelne étteremben. „Általában olcsó csokoládéból készítik, magas cukortartalommal” – mondta. Carelys Vasquez, a Forth Hotel Atlanta ügyvezető cukrásza hozzátette: „Hajlamosak mesterséges ízfokozókat használni hozzá.”

Piték

„Hacsak nem szezonális különlegességként szerepel az étlapon, gyakran kereskedelmi forrásból származnak, kiválóan alkalmasak az éttermek számára, mivel könnyen tárolhatók és frissen tarthatók a fagyasztóban” – mondta Geist a pitékről. Megjegyezte azt is, ezeket a süteményeket az éttermek általában alacsony áron szerzik be és magas felárral értékesítik tovább. 

Ez is érdekelhet Étterem Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top