nlc.hu
Gasztro
3 súlyos hiba az air fryer használatakor

3 súlyos hiba az air fryer használatakor

Egészségügyi kockázatokat is rejt magában az egyik legsúlyosabb air fryer-használati hiba.
airfryer, fotó: iStock

Óriási népszerűségnek örvendenek az air fryerek, azaz a forró levegős sütők, a használatával kapcsolatban azonban sok tévhit kering. Most megmutatjuk, melyik a 3 leggyakoribb hiba, amely elő szokott fordulni az air fryer használatakor.

Nem használunk zsiradékot a sütéshez.

Bár az air fryer forrólevegős technológiával dolgozik, ez nem jelenti azt, hogy egyáltalán nem kell zsiradékot használni. Egy kevés mindenképpen kell. A Blikk Rúzs azt javasolja, hogy olívaolaj helyett inkább margarint vagy más alternatív zsiradékot használjunk, mert így nem lesz kellemetlen íze az ételeknek.

Túltöltjük a kosarat.

Amennyiben túltöltjük a kosarat, az akadályozhatja a forró levegő egyenletes keringését, így az étel nem sül meg megfelelően. Ha nagyobb mennyiségű ételt szeretnénk készíteni, érdemes több adagban sütni.

Szilikonbetéttel vagy sütőpapírral béleljük ki.

Ugyan megkönnyítik a tisztítást, de komoly egészségügyi kockázatokat is rejtenek. A szilikonbetétek hevítése során potenciálisan veszélyes anyagok szabadulhatnak fel, a sütőpapírok pedig PFAS-vegyületeket (per- és polifluor-alkil vegyületek) tartalmazhatnak, amelyek  káros hatással lehetnek a szervezetre – hívja fel a figyelmet a portál.

Amúgy pedig aknázd ki még jobban az air fryer által kínált lehetőségeket, hiszen sokkal többet tud annál, mint hogy húst és krumplit készítsünk vele!

Mutatunk 9 olyan ételt, melyet meglepő, de érdemes az air fryerbe tenned:

Megnézem
Összes kép (9)

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

0 seconds of 0 secondsVolume 0%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
00:00
00:00
00:00
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top