
Az étrend 40 év fölött egy kevés finomhangolást igényel, ha szeretnénk megőrizni egészségünket – hívja fel a figyelmet a Vince.hu, összegyűjtve olyan ételeket, amiket minél többször kellene fogyasztanunk az egészségünk megőrzése érdekében.
10 hasznos étel 40 fölött:





40 éves kor felett amúgy törölni kellene az étrendünkből a cukros italokat, a diétás üdítőket, édességeket, a finomított gabonaféléket, a feldolgozott húsokat, valamint az olajban sült ételeket.
Egyébként olcsón is ehetünk egészségesen, nem kell attól tartanunk, hogy a teljes fizetésünket az élelmiszerboltban hagynánk, ha tápanyagban gazdag, kiegyensúlyozott étkezésre váltanánk. Például pénzt takaríthatunk meg a konyhában az élelmiszer-hulladék és -maradványok újrahasznosításával, vagy ha feltöltjük a fagyasztót tápláló ételekkel, akkor biztosan megóvjuk magunkat a felesleges pénzköltéstől, de kipróbálhatunk cseréket is az élelmiszerboltban (például banán helyett almát vegyünk, fehér burgonya helyett édesburgonyát, joghurt helyett görög joghurtot, a csomagolt diófélék/magvak helyett pedig inkább kimérve vásároljuk meg a nassolnivalót).
Kiemelt fotó: illusztráció, iStock