nlc.hu
Gasztro

A tökéletes rántott hús 10 trükkje – nagymamák és séfek konyhai tippjei

Rántott hús nélkül a magyar konyha értelmezhetetlen. A vasárnapi családi ebédektől a legjobb éttermekig az asztalra kerül, de mitől is lesz igazán ízletes?
Rántott hús sült krumplival és fokhagymás szósszal

A rántott hús elvi kérdés, családi és becsületbeli ügy. Azt gondolhatnánk, hogy speciálisan magyar kedvenc, pedig dehogy. Utazzunk bármerre is a világban, látni fogjuk, hogy bundában és bő olajban sült húsoknak a legtöbb országban van hagyománya Olaszországtól Thaiföldig.

Ki mire esküszik, ha az eszményi rántott húsról van szó? Vaskosabb legyen a hússzelet, vagy elegáns, vékony? Tényleg íztelen és száraz csirkemellből? Lehet csontos is a hús, vagy csakis színhúsból ér készíteni? Aranyszínű legyen a bundája, vagy a mélyebb színű, barnára sültebb az igazi? A legtöbb kérdésre a válasz ízlés dolga, mégis érdemes feltenni őket, hiszen akár újíthatunk is a bevett receptúrán. Hovatovább kísérletezni is ér!

A rántott hús azért is igazi jolly joker, mert a hétköznapi kifőzdéktől a kockásabroszos vendéglőkön át a legjobb éttermekig mindenhol készítik, de még a vasúti restik zsömlés szendvicseiben is ott lapulnak a hideg rántott szeletek. Emellett igazi otthoni, úgynevezett komfortétel, ezer szállal kötődünk tehát hozzá. A saját rántott húsunkat egy életen át tökéletesíthetjük: 10 tipp következik, hogy még finomabb legyen!

A 10 konyhai trükkért kattints a galériánkra!

Rántott hús aranyszínű bundában
Fűszeres hagymás tejbe áztattt sertés
Nyers sertéstarja szeletek fűszerekkel
Nyers borjúszeletek citromkarikával
Húsklopfoló nyers hússzeletekkel
11 fotó

ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top