

A rántott hús elvi kérdés, családi és becsületbeli ügy. Azt gondolhatnánk, hogy speciálisan magyar kedvenc, pedig dehogy. Utazzunk bármerre is a világban, látni fogjuk, hogy bundában és bő olajban sült húsoknak a legtöbb országban van hagyománya Olaszországtól Thaiföldig.
Ki mire esküszik, ha az eszményi rántott húsról van szó? Vaskosabb legyen a hússzelet, vagy elegáns, vékony? Tényleg íztelen és száraz csirkemellből? Lehet csontos is a hús, vagy csakis színhúsból ér készíteni? Aranyszínű legyen a bundája, vagy a mélyebb színű, barnára sültebb az igazi? A legtöbb kérdésre a válasz ízlés dolga, mégis érdemes feltenni őket, hiszen akár újíthatunk is a bevett receptúrán. Hovatovább kísérletezni is ér!
A rántott hús azért is igazi jolly joker, mert a hétköznapi kifőzdéktől a kockásabroszos vendéglőkön át a legjobb éttermekig mindenhol készítik, de még a vasúti restik zsömlés szendvicseiben is ott lapulnak a hideg rántott szeletek. Emellett igazi otthoni, úgynevezett komfortétel, ezer szállal kötődünk tehát hozzá. A saját rántott húsunkat egy életen át tökéletesíthetjük: 10 tipp következik, hogy még finomabb legyen!
A 10 konyhai trükkért kattints a galériánkra!




