Végtelen bánatunkra lassan itt a dinnyeszezon vége, de nem búcsúzhat el úgy, hogy ne kóstoljuk meg ezt a szuperfinom és frissítő dinnyesalátát. Könnyű ebédnek és vacsorára is ideális, feltéve, hogy nem a minél több kalória bevitele a cél, mert az itt nem fog teljesülni.
Sőt, éppen ellenkezőleg: ez egy olyan saláta, amit nem tolunk tele olajjal, sem olajos magvakkal. Egyedül egy kanál méz dobja meg a kalóriatartalmát, de ennyi azért bármikor belefér.
Ennek a salátának a titka az édes-sós ízkontraszt és a velük remekül harmonizáló fűszerek. Az édes ízt a dinnye és a méz adja, a sóst a feta, kiegészítésnek pedig mentát teszünk hozzá, lilahagymát és rukkolát. Így egy csomó, meglehetősen karakteres íz fog táncot járni a szájunkban, úgy fogjuk érezni magunkat, mint valami karneváli forgatagban. Csak kapkodjuk a fejünket, nem is tudjuk, mire figyeljünk inkább.
Ráadásul, mivel a dinnye tele van vízzel, ez a saláta tökéletesen eltelít. Egy nem túl izmos szelet dinnyéből bőven elég salátát készíthetünk egy személyre. Érlelni nem kell, ahogy elkészült, már falatozhatunk is.
Fetás dinnyesaláta
Ebből aztán tényleg nem érdemes kihagyni egyetlen hozzávalót sem!

Friss, finom saláta dinnyéből, fetából és rukkolából. (Fotó: DronG, Getty Images)
Hozzávalók:
- Egy szelet dinnye
- kb. 5 dkg feta
- negyed fej lilahagyma
- pár mentalevél
- rukkola
- csipet őrölt bors
- 1 evőkanál méz
- 1 evőkanál lime lé
Elkészítés:
A dinnyét kockákra vágjuk, majd beletesszük a többi hozzávalót is. Amit kell, nyilván felvágunk előtte. Összekeverjük, megesszük.
Kevés munka, kiváló eredmény, ez a mi salátánk!