Gasztro

Bizarr hibrid: a croissant-fánk-hamburger

Édes-sós hamburger készült az év legdivatosabb péksüteményéből.

Az idei év legtrendibb péksüteménye kétségkívül a croissant és a fánk keresztezése, vagyis a cronut, egy kanadai szakács, Shant Mardirosian azonban elkészítette a hibrid hibridjét, a croissant-fánk-hamburgert, azaz a cronut burgert.

Forrás: dailymail.co.uk
Forrás: dailymail.co.uk

A cronut burgerben az édes és sós ízek keverednek, hiszen a tésztája egy croissant-fánk, a belsejébe pedig marhahús, sajt, valamint egy speciális baconös-juharszirupos lekvár kerül.   

A bizarr ételt egyelőre csupán két héten át, egy torontói gasztronómiai fesztiválon árusítják majd, a jövője pedig az ottani fogadtatástól függ.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top