A modern háziasszonyok nagy része azért kedveli a mártogatósokat, mert gyorsan elkészíthető, egészséges finomságot jelentenek, sokoldalúan felhasználhatóak, és nem utolsósorban elég finomak is.
Az egyszerűbb avokádó- és padlizsánkrémmel biztosan próbálkoztak már a legtöbben, de érdemes lehet kipróbálni kicsit különlegesebb recepteket is, amelyek többféle zöldséget is vegyítenek.
Ezt a mártogatóst tényleg nem nagy kunszt összerakni: a padlizsánt és a paprikát megsütjük (ettől különleges ízt is kapnak), aztán csak összemixeljük a többi hozzávalóval, végül pedig egy kis olívaolajjal krémesítjük az egészet! Aztán nekieshetünk répacsíkokkal, bagettel, pitával, puszta kézzel:
Hozzávalók:
- 1 közepes padlizsán
- 1 kaliforniai paprika
- 6 evőkanál olívaolaj
- egy konzerv fehér bab
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/3 csésze petrezselyem
- 3 evőkanál citromlé
- só és bors