Különleges trükköket mutatunk, melyekről talán még sosem hallottál, és így sosem próbáltad ilyen módon megfőzni a csemegekukoricát. A nyár kihagyhatatlan főtt kukoricája idén még finomabb lehet. Tégy egy próbát, megéri. Sőt garantáljunk, ezentúl csak így készíted a kukoricát.
1. szuper trükk főtt kukorica készítéséhez
A kukorica főzővizéhez önts 3 deci tejet, és adj hozzá 5 deka vajat a só mellett. Főzd a megtisztított, félbevágott kukoricákat a szokott módon, fedővel félig letakarva kb. 20 percig. Szedd ki a vízből, forrón tálald.
2. szuper trükk főtt kukorica készítéséhez
Vágd le ujjnyi szélesen a kukoricák mindkét végét, majd csak a legfelső, száraz héjakat távolítsd el róluk. Bőséges mennyiségű sós, forrásban lévő vízben főzd a csemege kukoricát kb. 15-20 percig, és konyhai csipesszel emeld ki a vízből. Bontsd ki a héjból, locsold meg kevés vajjal, ízlés szerint sózd, és már fogyaszthatod is a mennyei finom főtt kukoricát.
3. trükk a főtt kukorica ízesítéséhez
Főzd meg a forrásban lévő vízben a megtisztított, félbevágott kukoricákat, és az alábbi módokon ízesítheted a tálalás előtt:
- Kevés olvasztott vajjal locsold meg, sózd, borsozd a főtt kukoricát.
- Dörzsöld körbe lime-mal, ha szükséges, kissé sózd, kevés őrölt piros paprikával is ízesítheted.
- 1 deci tejfölhöz keverj csipet sót, borsot, nyomj bele egy gerezd fokhagymát, s ezt kínáld a főtt kukoricához.
- 3 evőkanál olvasztott vajhoz keverj 1 lepréselt fokhagymagerezdet, 1 teáskanál apróra vágott petrezselyemzöldet, sót ízlés szerint, és locsold a főtt csemegekukoricára.
További főtt kukorica témában írt cikkek az NLCafén
- Tudtad? Sütve is készíthetsz főtt kukoricát – recept
- Így kell megfelelő csöveket választani a főtt kukoricához
- 3 recept, melyek után elfelejted a majonézes kukoricát
- Hogyan főzd meg az öreg kukoricát? A fórumozók segítenek
Fotók: Pinterest