Gasztro

Hideg cukkinikrémleves dióval és kaporral

Tökéletes nyári ebéd lehet egy laktató, hideg leves, ez a krémes cukkinis változat pedig tutira a kedvencünk lesz.

A cukkiniból készült krémleves legnagyobb előnye, hogy ezzel a zöldséggel nagyon könnyű dolgozni, ráadásul szupergyorsan meg is puhul. Nagyon könnyed, friss ízű leves készülhet belőle, amit remekül kiemel a karakteres kapor, a citrom frissessége és a pirított dió különleges aromája.

Külön jó hír, hogy télen sem kell lemondanunk róla, ugyanis melegen elkészítve is nagyon finom!

Hideg cukkinikrémleves dióval és kaporral

Hozzávalók:

  • 2 ek. extra szűz olíva olaj
  • 1 közepes vöröshagyma apróra kockázva
  • 2 gerezd fokhagyma felnegyedelve
  • 4 közepes cukkini felkockázva
  • 4 csésze csirke alaplé (leveskockával is helyettesíthető)
  • 2 ek. friss kapor
  • 1/2 csésze mogyoró megpirítva
  • 1 ek. friss citromlé

Elkészítés:

1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra és béleljünk ki egy tepsit alufóliával!

2. Egy közepes lábasban hevítsünk olíva olajat, pirítsuk meg rajta a hagymát és a fokhagymát! 

3. Adjuk hozzá a cukinit, kicsit forgassuk át a zöldségeket majd öntsük rá az alaplevet! Vegyük le a lángot és hagyjuk főni a levest, míg a cukkini megpuhul!

4. Eközben szórjuk a diót az alufóliával kibélelt tepsire és 5-10 perc alatt pirítsuk meg!

5. Adjuk a leveshez a pirított diót és a kaprot majd robotgépben pürésítsük krémesre! Ha elkészült, facsarjunk bele egy kis citromlevet is!

6. Tálaljuk hidegen ízlés szerint még több friss kaporral megszórva!

OnceUponAChef

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top