Gasztro

Kényeztető reggeli az ünnepekre: isteni karácsonyi kenyérpuding

Év közben inkább kármentésként érdemes kenyérpudingot készíteni, ha nagyobb darab szikkadt kenyér vagy jobb esetben kalács marad, de az ünnepi időszakban érdemes kifejezetten ezért szendvicskenyeret vásárolni
Kényeztető reggeli az ünnepekre: isteni karácsonyi kenyérpuding
 

Kényeztető reggelinek sem akármi, ugyanis este is össze lehet állítani, majd mehet a hűtőbe éjszakára, és reggel csak be kell tolni a sütőbe.

Ez az a desszert, amelynél egyszerűen nem lehet túlzásokba esni a hozzávalókat illetően! Minden, amit finomnak gondolunk együtt, és jót tesz neki egy kis sütés, nyugodtan belekerülhet. 

Ha az ünnepi asztalra szánjuk, készítsünk mellé egy kis vaníliaöntetet vagy tejszínhabot!

Elkészítési idő: 60 perc

Hozzávalók 6 adaghoz:

  •  0,5 kg szendvicskenyér
  • 10 dkg vaj
  • 10 narancslekvár
  • 3 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 2 kk Dr. Oetker Rumaroma
  • 2 tojás 
  • 2 tojássárgája
  • 1 narancs reszelt héja
  • 3 ek cukor
  • 2 db körte
  • 5 dkg mazsola
  • 10 dkg puha vajkaramella cukorka

Tovább a teljes recepthez >>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top