nlc.hu
Gólyahír

Ötletek a terhesség bejelentésére

Ezek a legviccesebb terhességi bejelentések

Mikor és hogyan jelentsük be a terhességet? Hoztunk pár vicces és kreatív ötletet, hogy inspiráljunk a bejelentésre.

A terhességről az anya után elsőként általában az apa értesül, olyan prózai, ám gyönyörű módon, hogy az orra alá dugjuk a pozitív terhességi tesztet (vagy együtt izgul velünk már a tesztelés közben is). Az viszont, hogy a környezetünknek, szélesebb körben vett családnak és barátoknak mikor jelentsük be, hogy babát várunk, már teljesen egyéni döntés kérdése. Általában a kismamák az első trimeszter végéig, a 12. hétig szoktak várni a nagy bejelentéssel, mert ez a mérföldkő az, amikor már jelentősen csökken a spontán vetélés kockázata.

Amikor megtervezzük a terhesség bejelentését, érdemes pár dolgot átgondolni:

  • Kinek mondjuk el? Máshogy néz ki egy bejelentés a párunkkal kettesben, mint a nagymamákkal vagy barátokkal. A célközönség meghatározása ezért az első lépés kell legyen.
  • A közösségi oldalakon is tudatjuk az ismerősökkel? Vagy inkább maradunk a szűkebb környezetünknél?
  • Mikor mondjuk el? A lehető leghamarabb közzé akarjuk tenni a hírt, vagy majd csak akkor szólunk, ha már láthatóvá válik a terhesség?
  • Mennyire kidolgozott a terhességi bejelentés ötlete? Egy egyszerű, vicces fotó legyen? Vagy különleges kellékek, esetleg profi fotós kell hozzá? Átgondoltan, szervezetten érdemes nekiállni a bejelentésnek.

Ha a fenti kérdéseket sikerül tisztázni és már csak egy kis inspirációra van szükség, akkor jól jöhetnek a következő ötletek másoktól, akik viccesen, kreatívan jelentették be, hogy babát várnak.

Moziplakát

Vicces terhességi bejelentés

Vicces terhességi bejelentések (Kép: Instagram)

Rengeteg olyan képszerkesztő alkalmazás létezik, amelyekkel a boldog híreket aranyos és vicces közösségi médiatartalmakká alakíthatjuk. Készüljön például egy moziplakát, ami azt hirdeti, hogy közeleg egy egészen új fejezet az életedben!

Meglepetés apukának

Ha megosztod, hogyan mondtad el a leendő apukának a pozitív tesztet, az gyakran már pont eléggé vicces terhességi bejelentés lesz. Érdemes előre gondolkodni és videóra venni az apuka reakcióit, különösen, ha a baba meglepetés volt!

Két lábbal a földön

Reggeli rosszullét, meglepődött nagytesó vagy egy „Újra megtörtént” reakció apától? Mindez a két lábbal a földön járó kismamák bejelentéséhez remek eszköz, ami azért vicces, mert ez a valóság és mindenki magára ismer ezekben a pillanatokban.

Nem jött össze a távolságtartás

Anya és apa nem hallotta az utóbbi két év leggyakrabban hangoztatott intelmeit, azok közül is a távolságtartásra vonatkozó tanácsokat teljesen figyelmen kívül hagyva annyira közel kerültek egymáshoz, hogy baba lett belőle. Ez egy abszolút időszerű bejelentés, vicces lesz visszanézni később, amikor már csak rossz emlék marad a járvány.

Hiányzol, kedves bor!

terhességi bejelentések

Terhességi bejelentések (Kép: Instagram)

Pár év és újra találkozunk, ne aggódj, kedves bor, nem maradsz társ nélkül, a terhesség és szoptatás után visszatérünk hozzád!

Őszinte gyerekek

Ha már van nagyobb testvér, akkor hagyjuk őt érvényesülni, jelentse be egy képen a kistestvér érkezését. Bár nem szép dolog másokon nevetni, de a gyerekek őszinte, nem annyira kedves reakciói a testvérre olyan viccesek tudnak lenni, hogy kár lenne kihagyni a terhesség bejelentéséből.

Az egykeség ideje lejárt

Ha pedig nagytesókról van szó, akkor szinte kötelező olyan képet készíteni, melyen az addig egyke gyermek mellett ott áll a felirat, hogy „Az egykeség ideje lejárt”. Szívet melengető, vidám bejelentés, amit minden ismerős és családtag érteni fog egyből és jót mosolyog rajta.

Pocak várható

Kedves ötlet úgy adni hírt a terhességről, hogy a pocakot megelőlegezitek egy rajzzal. Ha nem akarsz festékkel nekiesni egy falnak, akkor használhatunk aszfaltkrétát is a házon, amit lemos majd az eső, vagy egy darab kartonpapírt, amire felfested a jövendő pocakot.

Kutyavilág jön

Ha nem embergyerek a nagyobb testvér, hanem egy kutya is a család tagja, amikor megfogan a baba, akkor az egyik legjobb, ha bevonjátok őt is a terhesség bejelentésébe, és nem hagyod ki a nagy eseményből.

Kiemelt kép: Getty Images

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top