Gondoskodni együtt jó
Szponzorált tartalom

Vállalom, hogy levezetek egy zoknipárosító versenyt a gyerekek között, majd közösen elkészítjük azt az ebédet, amit a nyertes kíván

Bepakolunk a mosógépbe, majd át a szárítóba, vagy kiteregetünk, de elpakolni a ruhákat már egyszerűen nincs időnk. Hegyekben áll a vasalásra váró ruha a kosárban, és egy egész halom fehérnemű várja, hogy bekerüljön a fiókba?

Nyáron, ha van olyan tagja a családnak, aki szandált vagy papucsot hord, az azonnal meglátszik a szennyeskosáron. Legalább hét pár zoknival kevesebb hetente. Ha a gyerekek kamaszok, akkor ráadásul jó eséllyel pont akkora a lábuk, mint a szüleiké. Kevés unalmasabb munka van a zoknipárosításnál.

zokni, zoknipárosítás, házimunka

A kicsik kifejezetten szeretik ezt a munkát (Fotó: Pexels.com)

Valamiért mégis leggyakrabban az anyák csinálják, pedig ezt aztán tényleg rá lehet bízni egy háromévesre is, tökéletes megoldja majd ő is.

Legyen harc!

Jó hír, hogy ezzel a kicsik igencsak kiveszik a részüket a házimunkából, és később is természetes lesz nekik, hogy vállaljanak bizonyos feladatokat. Ha nincs meg a kellő motiváció a négytagú család heti minimum ötvenhat darab zoknijának a párosításához, akkor már csak a versengés segíthet.
Valahogy a testvérek mindig kaphatóak egy kis versenyre, legyenek bármekkorák!

Ki tud több párt összepárosítani mire elfogy a kupac?

Ha a gyerekeink még kicsik, akkor a párosítás tanulás is egyben: milyen színű ez a zokni, egyszínű vagy mintás, milyen minta van rajta? Ki lehet a gazdája, kié a legnagyobb, és kié a legkisebb? Ki hord bugyit és ki alsónadrágot?

Ezzel persze még nem vagyunk kész, csak résznyertesünk van, a zokniknak ugyanis a megfelelő fiókba kell kerülniük az alsóneműkkel együtt.

zokni, zoknipárosítás, házimunka

Kész egy pár, de kinek a fiókjába tegyem? (Fotó: Pexels)

Sok volt a zokni? Akkor ma nem lesz kelbimbó vacsorára!

A versenynek komoly tétje van, ugyanis a nyertes dönthet arról, mi legyen az ebéd, amit közösen készítünk el. Ha ez az ajánlat nem igazán csábító, ne felejtsük megfejelni azzal, hogy a nyertes dönthet arról, mit nem készítünk ma brokkoliból, spenótból, esetleg kelkáposztából!
A legjobb családi csapatépítés a közös főzés, úgyhogy a gyerekeknek duplán megéri összepárosítani a zoknikat.

Olvass többet a témáról a Zewa oldalán.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top