Joghurtos padlizsánsaláta
“Gyerekkoromban egy darabig kifejezetten utáltam a padlizsánt. Anyukám ugyanis a fejébe vette, hogy megszeretteti velünk, ezért rögtön kétféle ételt is szó szerint belénktömött az öcsémmel. Na, ő még felnőttként sem eszi meg, ha jól tudom, én viszont egy pár éve megbarátkoztam vele.
Mikor elkezdtem sűrűbben forgatni a fakanalat, szívesen néztem az Stahl Judit műsorát (akkor még nem a szponzorokról szólt…). Ott láttam a most következő receptet, amit utána többször is elkészítettem, mert egyszerűen imádom!”
A recept a Tetovált lány konyhája blogon olvasható.
Mediterrán sült sárgarépa fetával
“Nyáron, ha kánikula van ritkán kapcsolom be a gázt és a sütőt otthon, próbálom hűvösen tartani a lakást, kivéve ha nem tágít a fejemből a gondolat, hogy már pedig én sült répát akarok enni.
Oda vagyok ugyanis a sárgarépából készült fűszeres kencéért. Nyers zöldség ide vagy oda, ropogtatom én éppen eleget úgyis, de a répa íze sütve teljesen megváltozik, mikor karamelizálódik a külseje. Hiper szuper édes lesz és sós hozzávalóval kombinálva engem levesz a lábamról. Így történt ez most is, ezért voltam képes a melegben, igaz kizárólag reggel bekapcsolni a sütőt, így alig lett csak 30 fok a 30 négyzetméteren, de utána még volt időm elhúzni fénysebességgel egy medence partjára.
Ha rám hallgattok, próbáljátok ki a szabadban grillen sütni, feldobni a húsok mellé és bármilyen kéznél lévő friss fűszerrel ízesíteni. Most mediterrán köntöst kapott a bazsalikom, oregánó, kakukkfű trió által. Némi fekete olívabogyó a tetején sem árt neki, sőt. Hogy mit keres alatta a kelkáposzta levél? Nos, szimplán csak megtetszett a két szín együtt.”
A recept a Pálmafa project blogon olvasható.
További szuper receptek grillezéshez:
- Csirkeburger a grillről
- Grillnyárs gombával és csirkével
- Grillezett csirkemell fűszervajas kukoricával
- Pikáns ketchupos oldalas a grillről
- Grillezett tarja zöldséges kuszkusszal